İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu İnegöl Spor Lisesi, Kızlar Futsal Final Müsabakalarında Türkiye Dördüncüsü Oldu
Yoğun ilgi gösterilen gezi programı çerçevesinde; Osmanlı medeniyetinin tohumlarının atıldığı Söğüt ve Bilecik bölgesinde tarihi ve manevi yerler deneyimli rehberler eşliğinde gezilerek, bu bölgedeki maneviyat büyüklerinin kabirleri ziyaret edildi.

MUTLU VE GURURLUYUZ

Konuyla ilgili açıklama yapan Aktif Eğitimciler Sendikası İnegöl Temsilcisi Selçuk Döveroğlu:

“Devlet-i Aliyye Osmanlı’nın kurulduğu toraklarda bulunmaktan dolayı mutlu ve gururluyuz. Çünkü bu topraklar asırlarca dünyaya hükmeden koca çınarın tohumlarının atıldığı yer.

Söğüt ve Bilecik hem tarihi hem de manevi yönden önem taşıyan pek çok büyüğü topraklarında misafir ediyor. Bu nedenle bu bölge buram buram Osmanlı kokuyor. Attığınız her adımda Osmanlı’dan bir ize rastlıyorsunuz” diye konuştu.

ÖĞRETMENLİK HER GÜN HATIRLANMAYI HAK EDİYOR

24 Kasım Öğretmenler Günü öncesi ve sonrasında gerçekleştirecekleri bir dizi etkinlikle Kasım ayını dolu dolu geçirmeyi planladıklarını kaydeden Döveroğlu, Öğretmenler Günü etkinliklerini Kasım ayının geneline yaymayı istediklerini aktardı.

Döveroğlu, şunları söyledi:

“Zira öğretmenlik senede bir gün değil her gün hatırlanmayı hak eden bir meslektir. İstedik ki bu kapsamda gerçekleştireceğimiz ilk etkinliğimizde ecdadımızın huzuruna çıkalım. Bu nedenle gezi sloganımızı “ Ecdadın Huzurunda” olarak belirledik.

Buraya gelince isabetli bir tercih olduğunu gözlerimizle de görmüş olduk. Katılan tüm üyelerimize ve misafirlerimize teşekkür ediyoruz”

ÖNCE SÖĞÜT SONRA BİLECİK ve PELİTÖZÜ

Söğüt’te sabah kahvaltısıyla başlayan gezi, Ertuğrul Gazi Türbesi, Osmanlı’nın ilk mescidi Kuyulu Mescid, Hamidiye Külliyesi, Dursun Fakıh Türbesi, Bilecik Şeyh Edebali Türbesi ve Orhan Gazi Camii ziyaretleri ile devam etti.

85 öğretmenin aileleriyle birlikte katıldığı gezi, Pelitözü Göl Park’ta yenilen yemek ve akabinde odun ateşinde yudumlanan çaylar ile sona erdi