Osmangazi Belediyesi, vatandaşların pazar alışverişlerini temiz ve hijyenik ortamlarda yapabilmesi amacıyla ilçe genelindeki pazar yerlerinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor. 67 pazar alanında yürütülen çalışmalarda her ay yaklaşık 600 ton atık toplanıyor.
Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, pazarların sona ermesinin hemen ardından alanlarda çalışma başlatıyor.
67 pazar alanında temizlik yapılıyor
İlçe genelindeki çalışmalarda 35 personel, 4 su tankeri, süpürge araçları ve çöp kamyonları görev alıyor.
Pazar esnafının tezgâhlarını toplamasının ardından ekipler alana girerek meyve, sebze ve diğer atıkları topluyor.
Pazar yerleri tazyikli suyla yıkanıyor
İlk aşamada pazar alanlarında kalan atıklar çöp kamyonlarına yüklenerek bölgeden uzaklaştırılıyor.
Kaba temizliğin tamamlanmasının ardından alanlar tazyikli suyla yıkanıyor ve bir sonraki kullanım için hazır hale getiriliyor.
Ayda 600 ton pazar atığı toplanıyor
Osmangazi Belediyesi verilerine göre ilçedeki pazar yerlerinden aylık yaklaşık 600 ton atık çıkıyor.
Çalışmalarla hem çevre temizliğinin sağlanması hem de vatandaşların daha sağlıklı koşullarda alışveriş yapabilmesi amaçlanıyor.
Temizlik çalışmaları yıl boyunca sürecek
Pazar yerlerindeki temizlik hizmetlerinin yıl boyunca devam edeceği bildirildi.
Belediye ekiplerinin ilçedeki 67 pazar alanında belirlenen program doğrultusunda temizlik çalışmalarını sürdüreceği belirtildi.






