Osmangazi Belediyesi, ilçe genelindeki kreş ve gündüz bakımevlerinde eğitim gören çocukları Yeşil Düşler Çiftliği’nde doğayla buluşturdu. Ata binme, doğa gözlemi, fiziksel parkurlar ve atölye çalışmalarına katılan çocuklar, eğlenerek öğrenme fırsatı buldu.
Etkinlikle çocukların erken yaşta doğayla bağ kurmaları, keşfetme duygularını geliştirmeleri ve sosyal becerilerini güçlendirmeleri amaçlandı.
Çocuklar çiftlikte farklı deneyimler yaşadı
Ayça Azak, Candan Genceroğlu ve Zübeyde Ana Kreş ve Gündüz Bakımevlerinde eğitim gören çocuklar, günün ilk saatlerinden itibaren çiftlikte düzenlenen etkinliklere katıldı.
Şehir yaşamının dışında doğayla iç içe vakit geçiren çocuklar, ata binmenin yanı sıra çemberlerden atladı ve hazırlanan çeşitli parkurlarda fiziksel aktiviteler yaptı.
Doğadaki bitki ve canlıları gözlemlediler
Çocuklar, çevreyi inceleyerek farklı bitki ve canlıları tanıma fırsatı buldu. Müzik aletlerini deneyen öğrenciler, ritim duygularını geliştirmeye yönelik çalışmalara da katıldı.
Gün boyunca gerçekleştirilen eğitici oyunlar ve atölye çalışmalarıyla çocukların el becerileri ve yaratıcılıkları desteklendi.

Paylaşmayı ve birlikte hareket etmeyi öğrendiler
Doğada arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan çocuklar, paylaşma, yardımlaşma ve birlikte hareket etme deneyimi yaşadı.
Etkinlik boyunca çocukların sosyal, zihinsel, duygusal ve fiziksel gelişimlerine katkı sağlayacak çalışmalar gerçekleştirildi.
“Yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat sunuyoruz”
Kreşlerden Sorumlu Koordinatör Rabia Can, etkinliğin çocukların bütüncül gelişimi açısından önem taşıdığını söyledi.
Çocukların doğada farklı deneyimler kazandığını belirten Can, “At biniciliği, doğa gözlemi ve çiftlik çalışmaları gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Çocuklarımızın özgüvenlerini, sosyal becerilerini ve duygusal gelişimlerini önemsiyoruz. Yaparak ve yaşayarak öğrenmelerine fırsat sunuyoruz” dedi.

Doğayla iç içe eğitimin önemini vurguladı
Eğitimin bütüncül bir süreç olduğunu ifade eden Can, doğada geçirilen zamanın çocukların hem zihinsel gelişimleri hem de sosyalleşmeleri açısından değerli olduğunu dile getirdi.
Can, çocuklara bu imkânın sunulmasından dolayı Osmangazi Belediye Başkanı Erkan Aydın’a teşekkür etti.
Çocuklar ata binmenin mutluluğunu yaşadı
Etkinlik sonunda duygu ve düşüncelerini paylaşan çocuklar, ata bindikleri, oyun oynadıkları ve yeni arkadaşlar edindikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Çocuklar, doğada vakit geçirmekten büyük keyif aldıklarını ifade etti.






