İnegöl'den Hatay'a, avukatlıktan hakimliğe ve nihayet edebiyata uzanan bir yolculuk... Ömer Çavuş'un hayat hikayesi, birçok farklı alanı kapsayan eşsiz bir serüveni anlatıyor. Peki, bu çok yönlü kişilik edebiyat dünyasında nasıl bir iz bıraktı? Düşlerdeki Cellat ve Töre adlı romanlarıyla tanınan Çavuş, kariyerinde hangi önemli dönemeçleri yaşadı? İşte, merak uyandıran bu sıra dışı hikayenin detayları.

Hakim Yazar Omer Cavus (1)

Hukukun Derinliklerinden Edebiyatın Renkli Dünyasına

İnegöl'den Başlayan Hukuk Serüveni

Ömer Çavuş, 1977 yılında İnegöl'de dünyaya geldi.

Ailesi Uşak-Karahallı’dan İnegöl’e gelip yerleşmiştir.

 İlkokulu Gazipaşa İlkokulunda okudu. İnegöl Ortaokulu ve İnegöl Lisesi 1993-94 çıkışlıdır.

İlk ve ortaöğrenimini İnegöl'de tamamlayan Çavuş, 1996'da Dokuz Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne adım attı. 2000 yılında mezun olan ve Bursa Barosunda stajını tamamlayan Çavuş, 2003 yılında İnegöl'de kendi hukuk bürosunu açtı.

Hakimlik Yolunda İlerlerken Edebiyatla Tanışması

Avukatlık kariyerinin ardından hakimlik sınavlarını kazanan Çavuş, 2016 yılında hakim olarak atandı. İlk görev yeri olan Hatay Reyhanlı'da hukuki deneyimlerini pekiştiren Çavuş, bu süreçte edebiyata olan ilgisini de geliştirdi.

Hakim Yazar Omer Cavus (7)

Roman yazmaya başlayarak edebi alanda da adını duyuran Çavuş, "Düşlerdeki Cellat" ve "Töre" adlı iki telif romanıyla okuyucularının beğenisini kazandı.

11 günlük yaşam savaşını kaybetti 11 günlük yaşam savaşını kaybetti
Çavuş, hukukun keskin mantığını edebiyatın sınırsız dünyasıyla harmanlayarak okurlara farklı bir bakış açısı sunuyor. Hukuk ve edebiyatın iç içe geçtiği bu özgün yolculuk, onun eserlerinde de kendini gösteriyor.

Bu eşsiz hikaye, hem hukuk hem de edebiyat dünyasında iz bırakmış bir kişiliğin, yaşamını ve eserlerini daha yakından tanımak isteyen herkes için ilham verici. Ömer Çavuş'un kariyeri, farklı alanlarda başarıya ulaşmanın mümkün olduğunu gösteriyor.

Hakim Yazar Omer Cavus (6)

Editör: Haber Merkezi