Kocaeli'nin Kandıra ilçesinden 13 yaşındaki Ahmet Efe Canbaz'ın hayatı, beklenmedik bir olayla alt üst oldu. Seyirci olarak gittiği bir futsal maçında, izinsiz olarak sahaya sürüldü ve ciddi bir sakatlık yaşadı. Bu olay, onun eğitim hayatını ve geleceğine dair hayallerini derinden etkiledi.

Genç Gazete Seyirci Olarak Götürülen Öğrenci Kaleci Yapılınca Sakatlandı (5)

Kaleci yaptılar

Okul yönetiminin habersiz bir şekilde oyuna dahil ettiği Canbaz, kaleci olarak sahadayken rakip oyuncuyla çarpıştı. Sonucunda sağ dizinden ciddi şekilde sakatlanarak, tedavi için Sakarya'ya sevk edildi. 44 gün süren tedavi sürecinde, doktorlar onun dizini eskisi gibi kullanamayacağını açıkladı.

Öğrenci Canbaz, "LGS'yi dört gözle bekliyordum. Hayallerim vardı ama bu sakatlıktan sonra derslerimden geri kaldım. Bu durum hiçbir öğretmenimin umurunda olmadı. Beni oyuna dahil eden öğretmen bir kere bile arayıp sormadı, aramadı. Benim dizim eskisi gibi olmayacak ve burum benim psikolojimi çok etkiliyor. Hukuk Fakültesi’nde okumak istiyordum ama şuan derslerimden geriyim ve önümüzdeki aylarda sınav var. Ben 44 gündür hastanede tedavi görüyorum ve bu durum benim psikolojimi çok bozdu" diye konuştu.
Genç Gazete Seyirci Olarak Götürülen Öğrenci Kaleci Yapılınca Sakatlandı (4)

 Baba Abdulkerim Canbaz, "Lisansı olmadan, sağlık raporu istemeden ve bizim haberimiz olmadan maçta oynatıyorlar. Bu çocuk 13 yaşında. Bu yaştaki bir çocuğa, 'Çık, oyna' dediğin zaman çıkıp oynar, işin prosedürünü düşünmez. Bu çok ciddi bir ihmalkarlık. Hocamız da sağ olsun 44 gündür bir kere bile arayıp sormadı, 'Geçmiş olsun' bile demedi. Okul yönetimi bile çok rahat davranıyor. Sanki çok sıradan bir olaymış gibi bahsediyorlar. Merak ettiğim bir husus var; okullarda müze gezilerinde bile ebeveynlere izin kağıdı gönderiyorlar ve imzalanıp okula teslim ediliyor. Okul yönetimi böyle bir şeyi yapmadan maça götürüp oynatıyorlar, ciddi bir darbe alıyor ve çocuğun hayatı orada kararıyor. Kemik çıkıntısı vardı, patella kemiği kırılıyor, kıkırdaklar kırılıyor, menüsküs yırtılıyor ve diz kapağı yerinden çıkıyor. Böyle bir vakayı doktor nasıl anlamaz? Resmi bir müsabaka, saha doktoru varsa hastaneye götürselerdi, hiçbir şey yapamıyorlarsa biz ebeveynlerine haber verseydiler" diye konuştu.

Genç Gazete Seyirci Olarak Götürülen Öğrenci Kaleci Yapılınca Sakatlandı (2)

AUZEF Öğrencilerine Müjde! AUZEF Öğrencilerine Müjde!

 "13 yaşındaki bir çocuğun yaklaşık 44 gündür psikolojisi alt üst oldu. Biz gerekli müracaatlarımızı yaptık ve sonuna kadar bu mücadelemizi sürdüreceğiz, hukuksal olarak ne gerekiyorsa yapacağız. Tek isteğimiz bir başkasının canı yanmasın, bu kadar ihmalkarlık yapılmasın. 44 gündür annesi ve ben Efe'ye destek olmaya çalışıyoruz. Çocuk hastanede çok başka biri oldu. Gerekli tetkikler ve diz güçlendirmeleri yapılıyor ama Doktorların söyledikleri bizi çok üzdü. Efe artık dizini eskisi gibi kullanamayacak" şeklinde konuştu.

Bu sakatlık, Canbaz'ın akademik performansını da etkiledi. LGS'ye hazırlanan genç sporcu, yaşadığı zorluklar nedeniyle derslerinden geri kalmış durumda.

Genç Gazete Seyirci Olarak Götürülen Öğrenci Kaleci Yapılınca Sakatlandı (3)

Hukuk Mücadelesi Başlatıldı

Canbaz ailesi, oğullarının izinsiz ve gerekli güvenlik önlemleri alınmadan maça çıkarılması sebebiyle okul yönetimi hakkında şikayetçi oldu. Baba Abdulkerim Canbaz, yaşananların ardından başlattıkları hukuk mücadelesinden vazgeçmeyeceklerini belirtti.

Okul Yönetimi sorumluluk almadı

Yaşanan olay karşısında okul yönetiminin rahat tavrı ve sorumluluk almaması, ailenin tepkisini daha da artırdı. Ahmet Efe'nin sağlığı ve geleceği konusunda endişeli olan aile, benzer durumların başka çocuklar için yaşanmaması adına mücadelelerini sürdüreceklerini ifade etti.

Kaynak: İHA