İşte MEB'in açıklamaları ve bu konuda yaptığı araştırmaların detayları...

MEB Temel Eğitim Genel Müdürü Prof. Dr. Zarife Seçer, sınıf geçme puanındaki bu büyük değişikliğin ardında yatan nedenleri anlattı. MEB'in bu konuda detaylı araştırmalar yaptığını ve alınan kararın sadece rastgele bir karar olmadığını vurguladı.

AA-20230914-32145940-32145939-MEB_ACIK_LISEYE_GECIS_SARTLARINI_BELIRLEDI

Türkçe Eğitiminde Neler Değişiyor?

Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Yusuf Tekin'in öncülüğünde yürütülen çalışmalarla, Türkçe dersine yönelik bir dizi yenilik ve değişiklikler getirildiğini belirten Seçer, bu değişikliklerin Türkçe dil becerisinin gelişimine katkı sağlamak amacıyla yapıldığını ifade etti.

Bursa’daki Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Anlatıldı Bursa’daki Okul Müdürlerine Yeni Müfredat Anlatıldı

Türkçe Eğitimine Yönelik Önlemler

Seçer, temel eğitimde Türkçe dil eğitimine öncelik verildiğini ve bu doğrultuda yeni ölçme ve değerlendirme yöntemlerinin hayata geçirildiğini belirtti. Bu kapsamda, ilkokullarda çoktan seçmeli sorulara son verilerek, dil becerilerinin destekleneceği bir sistem benimsendiklerini açıkladı.

"Rastgele aldığımız bir karar değil"

Alınan tüm kararların, akademisyenler, uzmanlar ve sahadaki öğretmenlerle işbirliği içinde alındığını vurgulayan Seçer, kovid-19 salgını nedeniyle dijitalleşmenin hızla arttığı ve bu durumun öğrencilerin dil becerisine olumsuz etki yaptığına dikkat çekti. Bu konuda geniş kapsamlı araştırmalar yapıldığını ve sonuçların alınan önlemlerin gerekliliğini doğruladığını belirtti.

650x344-10-sinif-beden-egitimi-ve-spor-konulari-meb-2021-2022-10-sinif-beden-egitimi-konulari-ve-mufredati-1-ve-2-donem-1635255693046

3-6 Yaş Aralığındaki Öğrencilere Özel Proje

Zarife Seçer, özellikle okul öncesi dönemdeki çocukların dil becerilerini desteklemek amacıyla "Türkçe Söz Varlığı Projesi"ni yürüttüklerini açıkladı. Bu proje kapsamında, 3-6 yaş aralığındaki çocukların kelime dağarcıklarını araştırdıklarını ve teknolojinin olumsuz etkilerinin bu yaş grubunda da gözlendiğini belirtti.

Seçer, tüm bu çalışmaların sonucunda müfredatta da güncellemeler yapılacağını ve bu güncellemelerin araştırma sonuçlarına uygun şekilde gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR