İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırılar, Türkiye'nin dört bir yanını derinden etkiledi. Özellikle çocuklar başta olmak üzere birçok sivilin hayatını kaybetmesi üzerine, Türkiye genelindeki okullarda bu masum canlar için saygı duruşu gerçekleştirildi.

gazze okul (2)

MEB'den Tüm Okullara Saygı Duruşu Kararı

Ankara'dan gelen haberlere göre Milli Eğitim Bakanlığı, ülke genelindeki tüm temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarına bir karar gönderdi. Bu karara göre okullarda düzenlenen bayrak törenlerinde 1 dakikalık saygı duruşu yapılması gerektiğini belirtti.

gazze okul (4)

Milli Yas ve İnsani Sorumluluk Vurgusu

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in imzasıyla illere gönderilen yazıda, "İsrail tarafından sivillere yönelik saldırılar sonucunda hayatını kaybedenler ve yaralananlardan dolayı Filistin halkının acılarını paylaşmak maksadıyla ülkede 3 gün süreyle milli yas ilan edildiği" belirtildi.

gazze okul (5)

Söyleşiler, Etkinlikler ve Daha Fazlası! Yıldız İşletme Kulübü'nden Yıldızlarla Dolu Kariyer Panayırı Söyleşiler, Etkinlikler ve Daha Fazlası! Yıldız İşletme Kulübü'nden Yıldızlarla Dolu Kariyer Panayırı

Yine aynı yazıda, tüm çocukların ve ailelerinin ırk, din veya siyasi görüşü ne olursa olsun ayrım yapılmadan güvenliklerinin sağlanması, yaşam haklarının korunması gerektiğinin altı çizildi. Bu ifadelerde, her türlü şiddet, zulüm ve sömürüye karşı tedbir almanın temel insani sorumluluklar arasında olduğuna dikkat çekildi.

WhatsApp Image 2023-10-19 at 15.52.39

Ülkenin dört bir yanındaki okullarda, Gazze'deki masum canlar için gösterilen bu duyarlılık, tüm dünyaya bir mesaj olarak yankı buldu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR