Kasım Ara Tatilinde Öğretmenler İçin Online Seminer Kararı!

 Milli Eğitim Bakanlığı'nın kasım ara tatilindeki seminer programını online olarak düzenleme kararı almasının ardındaki sebep neydi? Bakan Tekin'den konu hakkında önemli açıklamalar geldi.

Seminerler Neden Online Yapılıyor?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, eğitim öğretim sürecini öğretmenlerle birlikte yürüttüklerini ve ara tatillerin planlama ve değerlendirme açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Bakan Tekin, yaz döneminde yapılan değişikliklerin ve tatil sonrası yapılacak planlamaların değerlendirmesi için gerekli bilgilendirmelerin online sunumlar ile sağlanacağını belirtti.

MEB'den Sınıflarda Yasakladı Artık Kullanılmayacak!

Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor Bursa Teknik Üniversitesi'ne yeni bölümler açılıyor

Erzurum'daki Öğretmen Görüşmeleri

Öğretmenlerin talepleri doğrultusunda bu kararın alındığını belirten Bakan Tekin, Erzurum'daki toplantıda birçok öğretmenin önceki uygulama nedeniyle ara tatil için farklı programlar yaptıklarını ve yüz yüze seminerlerin ertelenmesini istediklerini ifade etti.

"Ancak hafta sonu Erzurum'da öğretmen arkadaşlarla yaptığımız görüşmelerde, birçok arkadaşımızın daha önceki uygulama nedeniyle kendilerine ara tatil için farklı programlar yaptıkları ve bu nedenle yüz yüze programların ertelenmesi talepleri ile karşılaştım. Bu nedenle sadece kasım ara tatili için geçerli olmak üzere seminer döneminin online yapılmasına karar verdim."

AA-20230914-32145940-32145939-MEB_ACIK_LISEYE_GECIS_SARTLARINI_BELIRLEDI

Bakan Tekin'den Önemli Uyarı ve İstirham

Bakan, online seminerlere öğretmenlerin dikkatle katılmalarını isteyerek, nisan ayındaki ara tatilin kesinlikle yüz yüze yapılacağını ve bu konuda herkesin planlarını buna göre yapmasını önerdi.

"Yalnız bir istirhamım ve bir de uyarım var. İstirhamım lütfen online sunumları dikkatlice takip edelim. Çünkü genel müdürlerimiz uygulamada karşılaşacağınız teknik ayrıntıları sizlerle paylaşacaklar. Uyarım da, nisan ara tatili kesinlikle yüz yüze ve okullarda olacak, planlarımızı buna göre yapalım. Hayırlı olsun."

Editör: AYHAN BAYRAKTAR