"Merhum Liderimiz Erbakan Hocamızın defaten ifade ettiği gibi, 'Bir ülkenin en büyük gücü parası, topu, tankı, tüfeği değil inançlı ve eğitimli gençleridir" diyen Ergün; geleceğimizin teminatı bir gençliği yetiştirme konusunda en büyük görev ve sorumluluğu öğretmenlerin üstlendiğini söyledi.

TAHRİBAT HAD SAFHADA

Erbakan Vakfı İnegöl İlçe Başkanı Celalettin Ergün yayınlamış olduğu mesajda; ahlaki ve manevi tahribatın had safhaya ulaştığı bir dönemden geçtiğimizi, bu nedenle eğitimin öneminin daha da arttığını kaydederken, ancak öğretmenlerin bu sorumluluğa uygun maddi ve teknik imkanlardan yoksun olduğunu da vurguladı.

%80'İ KREDİ KART BORÇLUSU

Yapılan araştırmaların öğretmenlerin içinde bulunduğu dramatik tabloyu gözler önüne serdiğini hatırlatan Ergün, "Öğretmenlerimizin yüzde 80'i kredi kartı borçlusudur. Ailelerinin geçimini sağlamak için işportacılık, simitçilik, şoförlük gibi ek işler yapmak zorunda bırakılmıştır. Bunun sorumlusu her hafta faize 1 milyar dolar öderken, öğretmene üç kuruşluk artışı çok görenlerdir." değerlendirmesinde bulundu.

Bu imkansızlıklara rağmen öğretmenlerin fedakar bir şekilde görevlerini yerine getirmeye çalıştığını vurgulayan Ergün, "Öğretmenlerimizin ortaya koyduğu bu fedakarlık her türlü takdirin üzerindedir" dedi.

İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü İşte İnegöl'ün Yeni Milli Eğitim Müdürü

ÖZLENEN NESLİ YETİŞTİRECEKLER

Ergün "Çocuklarımızı emanet ettiğimiz, ülkemizin geleceğine yön veren öğretmenlerimiz 900 bine yaklaşan büyük bir ordudur. Şuurlu öğretmenlerin yetiştireceği "özlenen nesil", "Yeniden Büyük Türkiye"yi ve "Yeni Bir Dünya"yı kuracak, böylece bütün insanlığın kurtuluşuna vesile olacaktır. Bu temenni ile bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü kutluyor, kendilerine şükranlarımı sunuyorum" diyerek açıklamalarını sonlandırdı.