Milli Eğitim Bakanlığı, öğretmenlere öğretmenevlerinde konaklamada sağlanan yüzde 50 indirimin ardından, diğer Bakanlık personelinin de bu avantajdan yararlanmasına olanak tanıdı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in talimatıyla, öğretmenlerle birlikte Bakanlık çalışanları da öğretmenevlerinde yüzde 50 indirimli konaklama imkanından faydalanabilecek.

2022-2023 eğitim öğretim yılında görevlendirildikleri illerde konaklama ihtiyacı olan öğretmenlere yönelik yapılan yüzde 50 indirim uygulaması, taleplerin artması üzerine Bakanlık çalışanlarını da kapsayacak şekilde genişletildi. Buna göre, 2023 yılının sonuna kadar konaklama ücretinde yüzde 50 oranında indirim yapılacak ve bu süre içinde mevcut kapasite sadece konaklama ihtiyacı olan öğretmenler ve Bakanlık çalışanları için kullanılacak.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, bu destekleme kararının, öğretmenlerin yanı sıra diğer eğitim çalışanlarını da mutlu edeceğine inandığını belirtti. Ayrıca, bu uygulamanın, eğitim camiasının emeklerine teşekkür niteliğinde küçük bir jest olduğunu ifade etti.

Editör: İHSAN KURAN