Kurbanlık ve Et Fiyatlarında Büyük İndirim: 2024 Kurban Bayramı'nda %30'luk Düşüş Bekleniyor! Kurbanlık ve Et Fiyatlarında Büyük İndirim: 2024 Kurban Bayramı'nda %30'luk Düşüş Bekleniyor!
YER TALEBİNDE BULUNDU
İnegöl’de mobilyacılar için yer sıkıntısı sürüyor. Mobilya Sanayi’nde kiralık yada satılık dükkanda bulmakta büyük sıkıntı yaşayan mobilyacılar, 2.OSB için yer talebinde bulundu.

PROJEYİ PAYLAŞACAK
Aralık ayında Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile görüşen Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, 2.OSB’nin ilk toplantısına katılarak projeyi OSB yönetim kurulu ile paylaşacağını söyledi.

KOOPERATİF MARİFETİYLE YAPACAĞIZ
Ayhan; “Aralık ayında Belediye Başkanını ziyaret ettik. Sebebi ise İnegöl’de sanayi arsaları kalmaması ve çok pahalı olması… Küçük ve orta ölçekli iş yeri sahipleri için yer kalmaması ve kiraların çok yüksek olması bizi bu arayışa itti. Kendilerinden 2. OSB’de yer talebinde bulunduk. Orada 1500 m2’den bitişik nizamda sanayi sitesi tipinde yeni yerler yapmak istiyoruz. Bunun ilk adımını attık. 2.OSB’nin ilk toplantısına beni davet etti. Bunun yapabilirsek mobilyacı esnafımız İnegöl içinden daha büyük alanlarda üretim yapabilecekler. Bunu kooperatif marifetiyle düşünüyoruz. İnşallah bu düşüncelerimiz hayata geçer. Birçok arkadaşımızın da ihtiyacı karşılanmış olur” dedi.

TEŞVİKLERDEN YARARLANACAĞIZ
100 mobilyacının katılımıyla yer yapılabileceğini aktaran Ayhan; “200 dönüm bize yetiyorsa 400-500 dönümlük yer verilmesi uygun olur. Zira bir yere başlanınca talepler de gelmeye başlar. Bu da İnegöl’e 2.OSB’den sonra mobilyacılar için yapılacak en güzel yatırım olur. Biz oradaki en düşük değerlerden talep edeceğiz. Oradaki arsa fiyatları şu an ekonomik. Bir de 2.OSB’nin de nimetlerinden faydalanacağız. Organize Sanayinin teşviklerinden, elektrik fiyatlarından yararlanacağız. Ağaç İşlerinden daha modern, daha büyük ve iş güvenliği yasalarına uygun olacak” ifadelerini kullandı.