Bursa'nın önde gelen tekstil firmalarından biri olan Fun Tekstil, ekonomik sıkıntıları aşamayarak 2021 yılında iflas kararı almıştı. Şirketin iflas sürecindeki gelişmeler, marka hakkının icradan satışa çıkarılmasıyla bir kez daha gündeme geldi.

O Marka iflas etmişti satışa çıkarıldı

Bursa'da eş zamanlı 'Kapan-1' uygulaması Bursa'da eş zamanlı 'Kapan-1' uygulaması

Bursa'nın Köklü Tekstil Firması Fun Tekstil İflas Etti, Marka Hakkı İcra İlanıyla Satışa Çıktı

Bursa İflas Dairesi, Fun Tekstil'in marka hakkının satışının gerçekleştirileceğini duyurdu. İcra Dairesi tarafından yapılan açıklamada, "1 adet marka Fun Tekstil, Fun Şekil İsimli 2004/40243 sayı ile tescilli marka" ifadeleriyle markanın satışa çıkarıldığı belirtildi.

İflas eden şirketin isim hakkı, 14 bin 650 TL başlangıç fiyatıyla satışa sunulacak. İhale süreci 22 Ocak'ta başladı ve 29 Ocak'a kadar devam edecek. İlgilenen alıcılar, belirtilen tarih aralığında tekliflerini iletebilecekler.

Ekonomik Zorlukların Ardında İflas: Fun Tekstil Ne Zaman İflas Etti?

Bursa 1. Asliye Ticaret Mahkemesi Başkanlığı, şirketin iflasına dair 29 Nisan 2021 tarihinde bir açıklama yaparak, "Davacı Sedat Karayazgan ve Fun Tekstil Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi’nin konkordato projesi tasdik talebinin reddine, Fun Tekstil'in borca batık olması nedeniyle 29 Nisan 2021 tarihinde iflasına karar verildiği"ni duyurmuştu. Bu süreçle birlikte konkordato komiseri Neslihan Yılmaz'ın görevi sona ermiş ve mahkeme tarafından alınan tüm tedbir kararları kaldırılmıştı.

Şirketin iflası, Bursa ekonomisi ve tekstil sektörü açısından önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor. Fun Tekstil'in marka hakkının satışı, tekstil sektöründeki oyuncular arasında bir değişikliğe neden olabilir ve sektördeki dengeleri etkileyebilir. İhale sürecinin sona ermesinin ardından markanın yeni sahibi ve geleceği merakla bekleniyor.

Editör: İHSAN KURAN