Bir Fotoğrafın Hikayesi: Çocukluktan Başkanlığa

İlk Karşılaşma ve Kalıcı Etki

Bursa ziyaretinde 10 yaşındaki Adnan Kurtuluş ile çekilen bir fotoğraf, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için yıllar sonra büyük bir sürpriz olacak. Erdoğan, o günlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak genç bir çocuğun hayallerine dokunmuştu. Kurtuluş, o zamandan itibaren Erdoğan'ı örnek alarak siyasi bir kariyer hayal etti.

Erdogan Ve Cocuk (2)

Zamanın Getirdiği Değişim

Adnan Kurtuluş'un yaşamı, o fotoğraftaki masum çocuktan, 1 milyon nüfuslu Osmangazi'nin başkanı olana dek büyük bir değişim gösterdi. AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı olarak atanması, sadece kişisel bir başarı değil, aynı zamanda onun siyasi ideallerinin ve çabalarının bir sembolü haline geldi.

Erdogan Ve Cocuk (3)

Duygusal Buluşma ve Hatıraların Paylaşımı

Ankara'da gerçekleşen bir ziyaret sırasında, Kurtuluş, Erdoğan'a çocukken çektirdiği fotoğrafı gösterdi. Bu, hem Erdoğan hem de Kurtuluş için duygusal anlar yaşattı. Cumhurbaşkanı, gençlik yıllarında kendisine ilham veren kişinin, şimdi önemli bir siyasi figür olarak karşısında durduğunu görmekten dolayı duygulandı ve mutluluk duydu.

  O günleri anlatan Başkan Kurtuluş, “1995 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bir takım programlar için Bursa’ya gelmişti. O zaman İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanıydı.  Biz onu ekranlardan takip ediyorduk, büyüklerimiz de çokça bahsediyordu. İlk tanışmamız Milli Gençlik Vakfı’nda oldu. Cumhurbaşkanımızın orada yanına gitme fırsatı buldum. Fotoğrafta gördüğünüz üzere kendisi elini omzuma koydu ve bu dava bu evlatlarımızla yükselecek demişti. Tabi zaman gelip geçti, biz bu davanın içinde yetiştik. Gençlik kollarında görev aldık, il yöneticiliği yaptık, meclis üyeliği yaptık. Cumhurbaşkanımızın gençlere verdiği önemin örneklerinden biriyim. Kendilerinin tensipleri ile 2 ay önce o fotoğrafın çekildiği ilçenin ilçe başkanı olarak Osmangazi’de milletimize, vatandaşlarımıza, gençlerimize, hizmet vermeye gayret ediyoruz” diye konuştu.

Erdogan Ve Cocuk (4)

“Cumhurbaşkanımızın yanına giderek çocukluktan olan bu fotoğrafımı, bu hatıramı kendisi ile paylaştım. Çok sıcak karşıladı, tebessüm etti.”

  “Salı günü Cumhurbaşkanımızın daveti üzerine genel merkezimizde Bursa teşkilatları olarak İl Başkanımız önderliğinde bir araya geldik. Orada şehrimizi istişare ettik. Teşkilatlarla yakinen ilgilenmeye devam ediyor, bize moral ve motivasyonda bulunuyor. O süreçte de Cumhurbaşkanımızın yanına giderek çocuklukta olan bu fotoğrafımı, bu hatıramı kendisi ile paylaştım. Çok sıcak karşıladı, tebessüm etti. ‘Hay maşallah, teşkilatta çocuklarımız nasıl da büyüyor. Bu davada evlatlarımız göreve gelmiş, Osmangazi İlçe Başkanı olarak takdim edildiğimizde de kendi mutluğunu ifade etti. Bunları Cumhurbaşkanımızdan duymak mutluluk verici. O fotoğraf bizim için bir yaşanacak günlerdi aslında. Cumhurbaşkanımızla çocukluktan sevgimizin, muhabbetimizin olması ve hayat boyunca onu örnek almamız ve bugün Cumhurbaşkanımızın lideri olduğu AK Parti’de Bursa’nın en büyük ilçesi Osmangazi’de hizmet etme fırsatı bulduk. Bugünkü noktada bu fotoğrafla bu konumumuzu birleştirdiğimiz zaman aslında partimizin ne kadar kökleri olduğunu, partimizin gençlere ne kadar değer verdiğini, bu teşkilatta görev alan gençlerin bu memlekete hizmet etme yolunda önünün ne kadar açık olduğunun bir göstergesiydi aslında. Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çok teşekkür ediyorum.” - Adnan Kurtuluş

Erdogan Ve Cocuk (6)

Mudanya'da Cami imamı yanan araçtan son anda kurtuldu! Mudanya'da Cami imamı yanan araçtan son anda kurtuldu!

Bu hikaye, hayallerin ve ilhamın, zaman ve sabırla nasıl gerçeğe dönüştüğünün canlı bir örneği olarak tarihe geçiyor. Adnan Kurtuluş'un yolu, gençler için bir ilham kaynağı ve geleceğin liderleri için bir rehber niteliğinde. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile olan o ilk buluşmanın yarattığı etki, yıllar sonra bile unutulmaz bir anı olarak kalacak.

Erdogan Ve Cocuk (7)

Editör: AYHAN BAYRAKTAR