Diyarbakır ve İzmir'de Nevruz kutlamaları, yoğun güvenlik önlemleri altında gerçekleşirken, yaşanan gerginlikler nedeniyle gözaltılar yaşandı. Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki Nevruz Parkı'nda DEM Parti öncülüğünde düzenlenen nevruz etkinliği, sabah erken saatlerde başladı. Etkinlik için alınan güvenlik önlemleri kapsamında, 7 bin 500 polis görev yaparken, 136 bin metrekarelik alana toplam uzunluğu 10 kilometreyi bulan bariyerlerle çevrildi. Katılımcılar, alana girişte 6 ana kapıda yer alan üç kademeli arama noktalarından geçirildi.

Güvenlik tedbirleri arasında, bomba imha uzmanları ve eğitimli bomba arama köpeklerinin yanı sıra, alana helikopterle hava desteği de sağlandı. Ancak, nevruz kutlamalarına terör örgütü PKK'yı simgeleyen kıyafetlerle gelen 7 kişi, güvenlik güçleri tarafından gözaltına alındı.

Gaziantep’te terör örgütü üyesi şahıs yakalandı Gaziantep’te terör örgütü üyesi şahıs yakalandı

Diyarbakır'daki etkinliğe DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, parti yetkilileri, eski HDP milletvekili Leyla Zana ve terör örgütü PKK lideri Abdullah Öcalan'ın kardeşi Mehmet Öcalan gibi isimler de katılım gösterdi.

Bu arada, İzmir'de gerçekleştirilen nevruz etkinliklerinin ardından 82 kişinin daha gözaltına alındığı bildirildi. Bu gelişmeler, nevruz kutlamalarının birçok yerde gergin bir atmosfer içinde geçtiğini gösteriyor. Kutlamaların merkezi olan Diyarbakır'da ve İzmir'de alınan yoğun güvenlik önlemleri ve yaşanan gözaltılar, nevruzun barış ve kardeşlik temaları ile örtüşmeyen bir tablo oluşturdu.

Kaynak: Haber Merkezi