Popüler çevrim içi dizi ve film platformu Netflix, zaman zaman abone kaybı yaşıyor. Bu abone kayıplarının ise elbette ki bir nedeni var. Ancak Netflix, paylaşılan son çeyrek raporundaki abone sayısı ile tüm beklentileri aşmayı başardı. İşte detaylar!

Netflix’e 13,1 milyon abone eklendi!

Dünyanın en popüler dijital içerik platformu olan Netflix, yılın son çeyreğine ait bilançosunu açıkladı. Sonuçlarda yer alan abone sayısı ve ne kadar kazandığı bilgisi oldukça dikkat çekti. Çıkan sonuçlara göre Netflix, abone sayısında rekor kırdı.

Şirket, son çeyrekte 13,1 milyon abone eklediğini duyurdu. Bunun yanı sıra bu sayının şimdiye kadarki en büyük dördüncü çeyrek abone artışı olduğunu belirtti. Söz konusu sonuçlarla birlikte Netflix’in toplam abone sayısı 260 milyon oldu.

Öte yandan şirket bu sonuçları paylaştıktan sonra Netflix’in hisselerinde yüzde 8,3 oranında bir artış meydana geldi. Şirketin son çeyrekteki geliri ise 33, 8 milyar dolar oldu. Popüler platform özellikle yeni aboneler katmaya ve reklamcılık alanına büyük yatırımlar yapıyor. Bundan dolayı da 2024 yılında çift haneli bir artışı amaçlıyor.

Visa, yapay zeka ile dolandırıcılara karşı çıkmak için ava çıktı! Visa, yapay zeka ile dolandırıcılara karşı çıkmak için ava çıktı!

Şirketin bu başarısında The Crown dizisinin son sezonu ve The Killer’ın önemli bir başarısı olduğu düşünülüyor. Ayrıca Netflix, oyun kısmında da önemli bir ivme kazandığını belirtiyor. Henüz bu alandaki ilk adımları olsa da şirket, katılımın üç kat arttığını ifade etti.

Her geçen gün daha fazla TV haline gelmeye başlayan şirket, bünyesine yeni içerikler de eklemeyi sürdürüyor. Netflix özellikle Ocak 2025’te yayına girmesi için bazı programlarla 5 milyar dolardan fazla bir anlaşma yaptığını da ekledi.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK