İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları İsrail Ürünleri Boykot Listesi 2024: Türkiye'de Satılan İsrail Markaları

Katil İsrail Başbakanlık Basın Ofisi tarafından yapılan açıklamada, Terörirst başı Başbakan Binyamin Netanyahu liderliğindeki hükümet kabinesinin, Gazze'deki İsrailli esirlerin serbest bırakılmasını hedefleyen esir takası anlaşmasını onayladığı duyuruldu.

katil israil  (2)

Esir Takası Anlaşmasının Ayrıntıları

Kadın ve Çocuk Rehinelerin Serbest Bırakılması

Açıklamada, ilk aşama olarak kadın ve çocuklardan oluşan en az 50 rehinenin 4 günlük süre içinde serbest bırakılması öngörüldüğü belirtildi.

Çatışmalara Ara Verilmesi

katil israil  (3)

Esirlerin serbest bırakılmasına paralel olarak, çatışmalara ara verilmesi planlanıyor. Her 10 esirin serbest bırakılmasının, çatışmalara ek bir gün daha ara verilmesini sağlayacağı ifade edildi.

“Tüm esirlerin geri getirilmesi, Hamas'ın tasfiyesinin tamamlanması ve Gazze Şeridi'nden İsrail'e yeni bir tehdit gelmemesini sağlamak için savaşı sürdüreceğiz.”

katil israil  (1)

İsrail Hükümetinin Açıklaması ve Hamas

Esir Takası Anlaşmasının Kapsamı

Terörirst İsrail hükümetinin açıklamasında, bırakılacak İsrailli esirlere karşılık kaç Filistinli mahkumun serbest bırakılacağına dair bir bilgi paylaşılmadı.

Hamas'ın Tutukladığı İsrailli Esirler

Katil İsrail'e göre, Gazze Şeridi'nde Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor.

Editör: Fırat Çelik