İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı.

Naci Görür'den flaş açıklama: Marmara depremi her an için...

İstanbul Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi ve yerbilimci Prof. Dr. Naci Görür, katıldığı bir deprem konulu panelde Marmara Depremi ile ilgili önemli uyarılarda bulundu. Görür, Marmara bölgesinin deprem tehdidi altında olduğunu vurgulayarak, gecikmelerin felakete yol açabileceği konusunda dikkat çekti.

Kırmızı et üretiminde artış! Kırmızı et üretiminde artış!

"Marmara tehdit altında, Marmara'da deprem olmak zorunda. Ne kadar gecikirse daha ağır geliyor demektir. Daha fazla hallaç pamuğu gibi atacak demektir. Deprem olacak." diyen Prof. Dr. Naci Görür, depremin kaçınılmaz olduğunu belirtti.

İstanbul'un tarihinde depremlerin sıkça yaşandığını hatırlatan Görür, "İstanbul'da depremin olduğu jeolojik süreçlerin dışında tarihi süreç de bile var. Yani İstanbul'da 1509 depremini Osmanlıca kitaplar yazıyor. Bizans dönemindeki depremler Bizans kayıtlarında var. Marmara Denizi bir deprem denizi, o denizi çalışan insanlar olarak biliyoruz. Var oluşunun nedeni fay. O fay çalıştığı için bu deniz olmuş." şeklinde konuştu.

Depremin siyaset üstü bir konu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Görür, halkı depreme hazırlıklı olmaya çağırdı. "İstanbul'da deprem yok" şeklindeki yanlış bilgilerin tehlikeli olduğunu söyleyen Görür, hükümeti ve devleti deprem konusunda gereken tedbirleri almaya çağırdı.

Ayrıca, 1999 Gölcük Depremi'nin bir milat olduğunu ancak bu miladın henüz gerçekleşmediğini belirten Görür, toplumun depreme hazırlıklı olması gerektiğini ve bu konuda sorumluluğun halkın sırtında olduğunu ifade etti.

Son olarak, Prof. Dr. Naci Görür, depremin bilim fukaralarına bırakılmaması ve halkın deprem gerçeğiyle yüzleşmesi gerektiğini dile getirerek, siyasi partilere de depreme karşı tedbir almayı vaat etmeleri çağrısında bulundu.

En son deprem nerede oldu?

AFAD, İzmir’in Selçuk ilçesinde 2.1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre merkez üssü Selçuk ilçesi olan 2.1 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Saat 07:19’da gerçekleşen depremin derinliği 7.0 km olarak ölçüldü.

Son dakika deprem nereden öğrenilir?

En son depremler listesine Kandilli Rasathanesi ve AFAD’in internet sitesinde yer alan son depremler listesinden öğrenilmekte.

Kandilli son depremler listesi

Kandilli Rasathanesi’nin meydana gelen depremlerle ilgili bilgileri aktardığı son depremler listesi şu şekilde:

Kandilli son depremler listesi için TIKLAYIN

AFAD son depremler listesi

AFAD tarafından açıklanan en güncel depremlerle ilgili bilgileri aktardığı son depremler listesi şu şekilde:

AFAD son depremler listesi için TIKLAYIN

Editör: Fırat Çelik