Tarih 06 Ocak 2006. O tarihte  Sabah saatlerinde Sinanbey Mahalle muhtarlığına giden bir kişi hizmet verilen modüler kabinin camlarını kırarak kayıplara karışır.

İşte arşivden haberimiz:

Sinanbey Mahalle Muhtarlığına taşlı saldırı

Tratuar taşları ile muhtarlığın camlarını kıran kişinin kimliğinin tespit edilmesinin ardından  aranmasına başlanırken olayı duyan mahalle muhtarları Sinanbey Mahalle muhtarı Halil Turan’a geçmiş olsun ziyaretinde bulunur.

Güneş yeni yükselirken Sinanbey Mahallesi'nde huzur bozuldu. Modüler kabin camları kırılmış, muhtarlık hedef alınmış. Kim bu saldırgan ve neden böyle bir şiddete başvurdu? Detaylar, mahallelinin tepkisi ve daha fazlası haberimizde.

Olayın Perde Arkası

Saldırının Sabah Saati Şoku

Erken saatlerde, henüz mahalle uyanmamışken Sinanbey Mahalle Muhtarlığına alışılmadık bir ziyaretçi geldi. Kimliği belirsiz bir kişi, hizmet verilen modüler kabine taşlarla saldırdı. Çevre güvenlik kameraları, saldırganın muhtarlığın camlarını kırdığını ve hızla olay yerinden uzaklaştığını kaydetti.

Belediye ve Mahalle Muhtarlarından Tepkiler

Belediye ekiplerince yıkılan kaçak barakanın eski sakini C.'nin, yıkımdan sorumlu tuttuğu Muhtar Halil Turan'ı hedef aldığı iddiası gündeme geldi. Olayın ardından mahalle muhtarları, Turan'a destek olmak amacıyla geçmiş olsun ziyaretlerinde bulundu.

İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay İnegöl'deki Tarım Alanlarındaki OSB Rantına Bakanlıktan Onay
Olayla ilgili Mahalle Muhtarı Halil Turan, bugüne kadar hiç kimse ile kavga etmediğini söyledi. “Buraya yapılan saldırı, devletin karakoluna yapılan saldırıdır” diyen muhtar Turan, “ Burası devletin bir kolu, burada biz insanlarımıza hizmet veriyoruz, bu suçu işleyenin yakalanmasını ve adli makamlara çıkarılmasını istiyorum” diye konuştu- 

Genç Gazete Muhtarlığa Taşlı Saldırı Sinanbey Mahallesi Şokta! (2)

Toplumun Güvenliği ve Dayanışması

 Yaşanan olayı kınayanlar arasında Süleymaniye Mahallesi Muhtarı Halim Yiğit, Yenice Mahallesi Muhtarı Ertuğrul Büyükzeybek ve Orhaniye Mahallesi Muhtarı Veli Küçük de yer aldı.

Yaşanan olay, mahalle muhtarlarının güvenliği konusunda ciddi soruları da beraberinde getirdi. Veli Küçük, "Bugün buraya yapılan saldırı, yarın da bizlere yapılabilir" diyerek, muhtarlıkların güvenliği için daha fazla önlem alınması gerektiğini vurguladı.

Orhaniye Mahallesi Muhtarı Veli Küçük de:, “ Bugün buraya yapılan saldırı, yarında bizlere yapılabilir. Mahalle Muhtarlıklarının sağlıklı hizmet verebilmeleri sağlanmalıdır. Bu bakımdan bu suçu işleyenler öncelikle cezasız bırakılmamalıdır. Belediyemizin de muhtarlıklara en kısa sürede hizmet binaları yapmasını istiyoruz” diye konuştu.

Arşivden haber: Yıl 2006 Ocak

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK