Mudanya Ömerbey Mahallesi'nde bir inşaat sebebiyle istinat duvarlarında ve yollarda yarıklar oluştu. 

Ömerbey Mahallesi'nde İnşaatın Yarattığı Tehlike!

Bir sitenin temel kazısı sırasında beklenmedik toprak hareketleri, Ömerbey Mahallesi'nde binaların istinat duvarlarına zarar verdi. Ayrıca, Sanayi Caddesi ve Huzur Caddesi de oluşan yarıklar sebebiyle Mudanya Belediyesi tarafından trafiğe kapatıldı.

AW042246_02

Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz'dan Açıklama

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz: “Ömerbey Mahallesi’nde devam eden inşaatın neden olduğu toprak hareketlerinin hemen akabinde Belediyemizin teknik ekibinin yerinde yaptığı inceleme sonucunda şantiye şefi ve yapı müteahhidine ivedilikle tedbir alınması yönünde yazı yazılmış ve idari işlem başlatılmıştır. Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüz, Fen İşleri Müdürlüğümüz ve Zabıta Müdürlüğümüz can ve mal emniyetini tehdit eden yolları araç ve yaya trafiğine kapatarak gerekli önlemleri almıştır. Bursa Teknik Üniversitesi’nden konu ile ilgili inceleme talep edilerek ön değerlendirme raporu alınmıştır. Bu rapora istinaden bölgedeki toprak hareketliliğinden etkilenen 6 adet yapının tahliye edilmesi yönünde işlemler başlatılmıştır.”

Alınan Önlemler ve Devam Eden İşlemler

Belediye, meydana gelen bu olayın ardından derhal harekete geçti. İlgili bölgede 29 Eylül'den itibaren inklinometre kuyuları açılmaya başlandı ve bu çalışmalar belediye teknik personelinin gözetiminde sürdürülmektedir.

Bursa'nın o ilçesinde ceza yiyen işletme sahibi bayıldı Bursa'nın o ilçesinde ceza yiyen işletme sahibi bayıldı

Editör: Umut Gökdaş