Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hiç gündemden düşmüyor. Vatandaş sürekli benzin ve motorin fiyatlarını takip ediyor. İnsanların arama motorlarında en çok arattığı konulardan bir tanesi akaryakıt fiyatları.

dev-zamlar.webp

Çünkü milyonlarca insanın sıkıntı çektiği enflasyonu en çok tetikleyen benzin ve motorin fiyatları. Özellikle motorin fiyatına gelen her zam vatandaşa doğrudan ve dolaylı yönden yansıyor. Artan nakliye masrafları yüzünden tüm sebze ve meyvelere ekstra zamlar geliyor. Vatandaş bu zam furyasının artık durmasını istiyor. Ancak kötü haberi piyasa uzmanları verdi.

yine-zam.webp

Edinilen bilgiye göre bu tarihte motorine bir zam daha gelecek. Söz konusu zamla birlikte motorin fiyatlarında psikolojik sınır aşılmış olacak. Zammın miktarı ise 1 lira 7 kuruş olarak aktarıldı. Bu zam salı gününden itibaren pompaya yansıtılacak. Yeni zamla birlikte bazı şehirlerde motorin fiyatı 38 lirayı bulacak.

Altın Fiyatları Ne Oldu? | Güncel Altın Fiyatları Altın Fiyatları Ne Oldu? | Güncel Altın Fiyatları

yeni-zam-motorin.jpeg

Yani motorin fiyatlarında psikolojik sınır olan 40 liraya çok az kaldı. Türkiye'de yaşayanlar motorinin 40 lirayı görmeden yeniden ucuzlaması gerektiğini ifade ediyor. Litre başına yapılan 5 lira ek vergi zammın geri çekilmesi gerektiğini belirten vatandaşlar, 'Artık zamlara dayanacak gücümüz kalmadı' sözleriyle durumun ciddiyetini özetliyor.

Editör: Fırat Çelik