Türkiye, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün ortak operasyonuyla İsrail gizli servisi Mossad'a bağlı olduğu iddia edilen bir casus ağını çökertti. 34 şüpheli, "uluslararası casusluk" faaliyetleri nedeniyle İstanbul merkezli 8 ilde gerçekleştirilen operasyonla yakalandı.

Sorgular İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nde devam ederken, soruşturma kapsamında yeni detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Çeşitli yaş gruplarından oluşan sabotaj ekibinin, Mossad'ın Tel Aviv'deki Hamas masasına bakan birim tarafından yönetildiği belirlendi.

2 kişinin öldürüldüğü Huzurevinde dehşet anları kamerada 2 kişinin öldürüldüğü Huzurevinde dehşet anları kamerada

MİT Başkanlığı ve İstihbarat Şube Müdürlüğü tarafından yapılan çalışmalarda, Mossad'a bağlı casusların Türkiye'deki insani mülahazalarla yaşayan yabancı uyruklu kişilere yönelik keşif, takip, darp ve adam kaçırma gibi faaliyetleri gerçekleştirdiği iddia ediliyor. Şüphelilerin, Mossad'ın Tel Aviv'deki Hamas masasına bakan birimi tarafından yönlendirildiği öğrenildi.

Bu casusluk ağında yer alan bazı şüphelilerin, Sırbistan'da sürgün yaşayan ve "Ebu Fadi" olarak bilinen Muhammed Yusuf Dahlan'a yakın isimler olduğu iddia ediliyor. Ancak, sorgudaki kişilerin Dahlan'a ne kadar yakın oldukları henüz bilinmiyor.

İstanbul Terörle Mücadele Şubesi'nin yürüttüğü soruşturmanın, "uluslararası casusluk" kapsamında önemli bir adım olduğu ve Mossad'ın Türkiye'deki faaliyetlerine yönelik detayları ortaya çıkardığı belirtiliyor. Operasyon sonucunda ele geçirilen materyaller arasında yüksek miktarlarda para, silahlar ve dijital materyaller bulunmuştu.

Editör: Özkan Duran