'KÜRESEL REKABETTE TÜRKİYE MOBİLYASI'

Mobilyacılar Odası, 2019 yılı mobilya sektör değerlendirme paneli kapsamında, ''Küresel rekabette Türkiye mobilyası' konu başlıklı konferans düzenledi.

Sani Konukoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirilen konferansta, mobilya sektörünün gelişimi masaya yatırıldı Konferansın konuşmacısı İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç, mobilya sektöründeki gelişime dikkat çekti.

İNEGÖL HEP ÜRETTİ

Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki Endüstriyel yemek sektöründen kırmızı ve beyaz et fiyatlarına tepki

2019 yılında mobilya ihracat hedefinin 4 milyar dolar olarak açıkladıklarını aktaran Başkan Güleç, "İnegöl'ün ticari ikliminde bende mobilyacı oldum. O zamanlar satışlarımızı İstanbul'da yapıyorduk. İnegöl hep üretti. Ortak akıl çok önemli. Ortak akılla çalışan ülkeler yavaş da olsa sonuca giderler ve ortak akıl hata yapmanın önüne geçer. Dünyanın 13. büyük üreticisi olduk. İhracatta ise 12. sıradayız. Gelişmiş ülkelerin hiç biri mobilya sektöründen kopmamış. Bu ülkeler ürettiğinin büyük kısmını tüketen ülkeler. Bizim gelişmiş ülkelere girmemiz lazım. Bu pazarlara girersek çıkmamız çok zor olur. Ne kadar ilgilenirseniz mesafeler kısalır. ABD, Asya, Afrika ve Avrupa pazarlarına ürün satmayı öğrenmemiz lazım."

HEDEF İHRACAT: 4 MİLYAR DOLAR

"2003 yılında 345 Milyon dolar olan ihracatımızı 2019 yılı itibariyle 4 Milyar dolara çıkarma hedefimiz var. Bu rakama yaklaştık. Geçen yıla göre yüzde 20 oranında ihracat rakamlarımızda artış söz konusu. Türkiye dünyada mobilya ihracatını en çok artıran ülke konumunda. Mobilya sektörü diğer sektörlere göre daha iyi durumda. 186 ülkeye ihracat yapıyoruz. Alım gücü yüksek pazarlara da katma değerli ihracat yapıyoruz. Katma değer oluşturmamız lazım. Dönüşüm yapmamız lazım." diye konuştu.

Konferansta bir konuşma yapan Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan ise "İnegöl mobilyasını dışarıda temsil eden Ahmet Güleç başkanımızı burada ağırlıyoruz. Mobilya sektörünün hareketlenmesinin sağlanmasında emeği büyük. İnegöl'ün sesinin duyurulmasında bize liderlik yaptı. Teşekkür ediyorum" dedi.