Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi, AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, Ekonomi Bakanlığı bütçesinin Plan ve Bütçe Komisyonundaki görüşmeleri esnasında söz alarak Bakan Zafer Çağlayan"a mobilya sektörü ve İnegöl OSB"si hakkında değerlendirmelerde bulunmuş ve mobilyanın teşvik kapsamına alınması talebini iletmişti. Şahin, Ekonomi Bakanlığı"nın teşvik programları kapsamında yaptığı çalışmaların İnegöl"ün can damarı olan mobilya ve ağaç ürünleri sektörünü yakından ilgilendirmesi, teşvik programının bölge yatırımcılarına daha fazla kolaylık sağlaması, sektörlerin sıkıntıları ve büyümesi amacıyla yapılabilecek düzenlemelerin, konunun mutfağında ele alınarak değerlendirilmesi amacıyla, İTSO İnegöl Meclis Başkanı, İMOS Derneği Başkanı, MÜSİAD ve BUGİAD İnegöl Şube Başkanı, İGİAD Başkanı, MOPSİAD ve MAPSİAD Başkanı ile İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanını Ankara"ya davet etti. Şahin"in bakanlık bürokratlarından, Ekonomi Bakanlığı Müsteşarı Ahmet Yakıcı, Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel, Teşvik ve Uygulama Genel Müdürü İbrahim Uslu, Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Şahin ve Daire Başkanı Mustafa Yalçın ile yaptığı görüşmeler neticesinde, Çarşamba günü Ekonomi Bakanlığı Teşvik ve Uygulama Genel Müdürlüğünde toplantı yapılması kararlaştırıldı. İTSO Meclis Başkanı Kenan Kender, İMOS Başkanı Mesut Baysal, MÜSİAD Şube Başkanı Ahmet Güleç, BUGİAD Şube Başkanı Ahmet Akıskalı, İGİAD Başkanı Bahadır Bayraktar, MAPSİAD Başkanı Akın Balcıoğlu, İnegöl Marangozlar ve Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, Keresteciler Odası Başkanı Muzaffer Balcıoğlu, Saloni Koltuk Mobilya Sahibi Haluk Özbek, İTSO Genel Sekreteri Mustafa Şentürk, ve Gümrük Müşaviri Hüseyin Uyan ve yönetim kurulu üyesi birçok arkadaşın katılımı ile gerçekleştirilen toplantıda; sektörün sorunları ve çözüm önerileri tartışıldı.

USLU: " TEK VÜCUT OLMANIZ BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

İnegöl"ün mobilya ve ağaç sektöründe bir marka şehir haline geldiği belirtilen toplantıda, özellikle ihtisas OSB"si olarak oluşturulan 2.OSB"de yatırım yapacak olan firmalar mevcut teşvik ve desteklerin artarak sürdürülmesini, yapılacak yatırımların teşvik kapsamına alınarak desteklenmesi, yatırımcı firmaların yurtdışı makine ve teçhizat alımlarında kolaylıklar sağlanması, özellikle ihracatta navlun desteğinin sağlanması ve yatırımcıya bölge desteğinin sağlanması gibi konularda taleplerini ilettiler. Ekonomi Bakanı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Şenel"in de katıldığı toplantıda, sektörün sorunlarıyla ilgilenme sözü veren Müsteşar Şener"in ardından, Genel Müdür Uslu ve Genel Müdür Yardımcısı Şahin de sektörle alakalı olarak önemli gördükleri hususları etraflıca değerlendirerek makama arz edeceklerini belirterek, Şahin"in de konuyla yakın alakasının sektör lehinde bazı düzenlemeler yapılmasında kendilerine destek sağlayacağını söyledi. Genel Müdür Uslu"nun, sorunlarının bilincinde ve çözüm amacıyla tek vücut olarak kalabalık ve bir heyetle Ankara"ya çıkarma yapan sektör temsilcilerine teşekkür ederek, meslek hayatında ilk defa böyle bir olayla karşı karşıya kaldığını ve açıkçası bundan da çok etkilendiğini ifade etti. Görüşmelerin ardından, İTSO Meclis Başkanı ve İGİAD Başkanı Genel Müdür ve bakanlık bürokratlarına hediye takdim ettiler. İTSO Meclis Başkanı Kenan Kender böyle bir imkanın oluşturulmasına vesile olan Milletvekilleri Hüseyin Şahin"e de beraberindeki heyet adına ayrıca teşekkür etti.

Günlük Altın Fiyatları: Altın Piyasasında Son Durum | 14 Mayıs Güncel Altın Fiyatları Günlük Altın Fiyatları: Altın Piyasasında Son Durum | 14 Mayıs Güncel Altın Fiyatları

"KAYSERİ GİBİ 3.BÖLGEDE OLMAK İSTİYORUZ"

Ankara"da gerçekleştirilen toplantılarla ilgili görüşlerini aldığımız Mobilyacılar Odası Başkanı Özcan Ayhan, İnegöl"ün ortak hareketi olarak Ankara"ya gittiklerini belirterek: "Görüşmelerimiz olumlu geçti. İTSO tarafından hazırlanmış olan bir dosyayı sunduk. Ortak isteklerimiz Müsteşar ve Genel Müdüre verildi. Biz gerekli olan kişilerle görüştük. Meclis"te Faruk Çelik ile görüştük. Hüseyin Şahin bizi çok güzel ağırladı. İnegöl"ün talepleri 2.OSB için çalışma yapılması, fabrikaların faaliyetlerine başlamasıydı. İnegöl şu an teşvik noktasında 1.bölgede. Bursa sınırları içerisinde olduğumuz için 1.bölgede yer alıyoruz ve teşviklerden istediğimiz şekilde faydalanamıyoruz. Kayseri gibi 3.bölgede yer alma isteğimizi ilettik. Kayserinin aldığı teşviklerden yararlanmak istediğimiz belirttik. Kayseri ile İnegöl kıyaslandığında onlardan daha fazla teşvik almamız gerekiyor" dedi. Görüşmelerin gayet olumlu geçtiğini de belirten Ayhan, şunları söyledi: "Bütçe görüşmelerin ardından yeni ekonomik paketlerin dağılımı konusunda İnegöl"ün de isteklerini ileteceklerini söylediler. Mobilya 1 milyar doları aşan ihracatı ile, İnegöl"ün de ihracatı 200 milyon dolara yakın beklentisi var. Elektrik, SGK primleri, vergilerden de ekonomik yaralanmak istiyoruz dedik. Onlar da dikkate alacaklarını belirttiler. İnegöl"deki dernekler, odalar, Ticaret Sanayi Odamız ile beraber ortak şekilde İnegöl"ün beklentilerini, taleplerini iletme imkanımız oldu"

"İNEGÖL"ÜN BİRLİK VE BERABERLİĞİNİ GÖSTERDİK"

MÜSİAD Başkanı Ahmet Güleç ise İnegöllülerin Ankara"da ağırlanmasının dahi önemli olduğunu vurgulayarak: "Bizim konumuz mobilya teşvik konusu. Yeni yapılacak düzenlemelerle beraber teşvikte ülkemiz 4 bölgeye ayrılmıştı. İnegöl 1.bölgeden olduğu için ciddi bir avantajı yoktu. Biz bu işin sektörel olması gerektiğini ifade ettik. Türkiye"nin ve İnegöl"ün mobilya sorunları ile ilgili bilgiler verdik. Mobilya da olunca mobilyanın İnegölsüz olamayacağını onlar da biliyorlar. Buna da şahit olduk. İnegöl"ün potansiyelini çok iyi biliyorlar. Bir kez daha İnegöl"ün birlik ve beraberlik noktasında bir araya gelmesi zenginlik kattı, İnegöl"ün ciddiyetini ortaya koydu. Olumlu bir şekilde döndük. Bu tür çalışmaların tekrarlanmasında yararlar var" dedi.