Dünyanın önde gelen kalite kontrol ve belgelendirme kuruluşlarından biri olan TÜVRheinland, İnegöl"de kurduğu yeni mobilya laboratuvarını tanıtmaya aynı hızla devam ediyor. Adana Ticaret Odası Konferans Salonunda düzenlenen ve TÜV Rheinland İnegöl Mobilya Test Laboratuvarı Direktörü Adem Durmaz, Satış ve Pazarlama Müdürü Yüksel Okşak ve TÜV Rheinland Adana Şube Müdürü Mehmet Altıok"un konuşmacı olarak katıldığı toplantıya mobilyacıların ilgisi oldukça yüksekti. Açılış konuşmasını gerçekleştiren Adana Ticaret Odası Başkanı Atilla Menevşe, ülkemiz ilk uluslararası mobilya test laboratuarı olan TÜV Rheinland İnegöl Mobilya Test Laboratuvarının memleketimize ciddi katkılar sağlayacağını vurguladı. Adana mobilya sektörünün özellikle son yıllarda ciddi yol kat ettiğini sözlerine ekleyen Menevşe; TÜVRheinland"ın yetkililerini ağırlamaktan mutluluk duyduklarını, sektör temsilcilerimizin ufkunu da açacak bir toplantı olacağını belirtti.

"LABORATUAR ADANA MOBİLYA SEKTÖRÜNE DE KATKI SAĞLAYACAK"

Adana Mobilyacılar Sitesi (ADAMOS) Başkanı Adnan Turgut, TÜV Rheinland"ın uluslararası arenada zaten yeterince tanınan bir kuruluş olduğunu, böyle bir test ve belgelendirme şirketinin ülkemizde yer almasının önemli bir şans olduğunu vurguladı. Turgut: "TÜV Rheinland İnegöl Mobilya Test Laboratuvarı Adana mobilya sektörüne de önemli katkılar sağlayacaktır. Bugün sektör temsilcilerimizin edineceği bilgiler, özellikle uluslararası alanda, ihracatta kendileri önemli katkılar sağlayacaktır. TÜV Rheinland temsilcilerine davetimize icabet etmelerinden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum" dedi. TÜV Rheinland Adana Şube Müdürü Mehmet Altıok ise konuşmasında ISO belgelendirme konusunda da faaliyetlerini başarıyla yürüttüklerini kaydetti. Sistem belgelendirmenin önemine değinen Altıok, TÜV Rheinland olarak Adanalı işletmelerimize her zaman destek vermeye hazır olduklarını belirtti.

"ARTIK TEST İÇİN YURTDIŞINA GİTMEYE GEREK YOK"

100"e yakın sektör temsilcisinin katıldığı seminerde; TÜV Rheinland"ın genel tanıtımı, İnegöl Mobilya Test Laboratuvarının özellikleri, gerçekleştirilen testler ve belgelendirme konularında bir sunum yapan TÜV Rheinland İnegöl Mobilya test Laboratuvarı Direktörü Adem Durmaz: "Artık test için yurt dışına gönderilen ürünlerde hem zaman hem de maliyet açısından oluşan dezavantajı ortadan kaldırdık" dedi. TÜV Rheinland"ın uzman kadrosuyla ve yüksek teknolojili test laboratuvarıyla mobilyaların kalitesini ve güvenliğini onayladığının altını çizen Durmaz: "Türkiye"nin en büyük mobilya firmalarının özellikle kalite departmanlarını laboratuvarımızda ağırlıyoruz. Mobilya sektöründe faaliyet gösteren şirketlerimizin firmamıza ilgisinden oldukça memnunuz. Adanalı sektör temsilcilerimizi de ağırlamaktan ve kendilerine hizmet sunmaktan mutluluk duyarız. Seminerin gerçekleştirilmesinde gösterdiği gayretten ötürü Adana Ticaret Odamıza ve TÜV Rheinland Adana Şube temsilcilerimiz Mehmet Altıok ve Özlem Mürdüm"e teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadelerini kullandı.

"MOBİLYA SEKTÖRÜ BÜYÜMEYE DEVAM EDECEK"

Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı Dünyanın En İyileri Arasında Uluslararası İnegöl Mobilya Fuarı Dünyanın En İyileri Arasında

TÜV Rheinland Mobilya Departmanı Satış ve Pazarlama Müdürü Yüksel Okşak ise dünya ve Türk Mobilya sektörünün içinde bulunduğu durum ve gelecek projeksiyonu, AB sürecinde mobilya sektörüne ve ürün güvenliği ve kalitesine ilişkin üreticilerin gelecekte karşılaşacakları yükümlülükler ile mobilya sektöründe sürdürülebilirlik konularında bir sunum yaptı. Konuşmasında TÜV Rheinaland"ın İnegöl"de nasıl kurulduğunu da aktaran Okşak, Türk mobilya sektörünün önümüzdeki yıllarda da hızla büyümeye devam edeceğine dikkat çekti. Okşak sözlerini şu şekilde tamamladı: "Kalitesinden ödün vermeyen, gelişmiş ülkelerdeki büyük alıcılara ulaşan firmalar daha hızlı büyüyecektir. Bu yolda ilerlemek isteyen firmalar için ürün test ve belgelendirme işlemleri adeta bir altın anahtardır. Biz TÜV Rheinland İnegöl Mobilya Test Laboratuvarı olarak; ülkemiz başta olmak üzere yakın coğrafyada faaliyet gösteren işletmelere hizmet sunmak için İnegöl"deyiz"