ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı ÇAYKUR 1072 İşçi Alımı Kura Sonuçları Açıklandı

Ticaret amacıyla kullanılan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri, ayarları ve damgalarının yapılması ve beyanname verilmesi konusunda basın açıklaması düzenleyen İnegöl Belediye Başkanı Yardımcısı Yusuf Şen, esnafı uyardı.

Şen yaptığı açıklamasında: "3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu gereği her türlü ölçü ve tartı aletlerinin 2 yılda bir beyan vermeleri yasal bir sorumluluktur. Ticaret amacıyla kullanılan her türlü ölçü ve tartı aletlerinin periyodik muayeneleri, ayarları ve damgalarının yapılması ve beyanname verilmesi gerekmektedir. Ölçü-tartı aleti kullanıcıları beyan vermedikleri takdirde idari para cezası ödemek zorunda kalacaklardır. Hem ilçe halkımızın güvenli alışveriş yapmaları için, hem de işyeri sahiplerinin mağdur olmamaları adına esnaflarımızın bu konuya özen göstermelerini istiyoruz. İş yeri sahipleri ölçü ve tartı aletlerine ait beyan ve damga işlemlerini Belediyemiz Su İşleri Müdürlüğü Abone Servisine yaptırabilirler."dedi.

Yusuf Şen açıklamasını şöyle sürdürdü: "Ölçü tartı aleti beyannamesi vereceklerin; müracaat sahibinin kimlik bilgileri, adres bilgileri, cinsi (elektronik terazi, masa terazi, elektronik baskül v.b), çekeri, markası, seri numarası ve telefon numarası ile başvurmaları gerekmektedir. Ayrıca belirtmek istediğim bir konu daha var. Beyan verenlerden; elektronik terazi için 30 TL, masa terazi için 20 TL ücret alınacaktır. Beyan vermeyen terazi sahipleri ölçü ayar kanunu gereği 1.250 TL idari para cezası ödemek zorunda kalacaktır. Esnaflarımızın; her hangi bir mağduriyet yaşamaması için son gün olan 29 Şubat 2012 tarihine kadar beyan vermelerini tekrar hatırlatıyor, konunun takipçisi olacağımızı beyan ediyorum."