Miras sahiplerini yakından ilgilendiren bir düzenlemeye imza atıldı. Yeni getirilen düzenlemeyle, hisseli tapu sahiplerinin kardeşler arasında yapılacak devirlerde noter onayına ihtiyaç duymayacakları açıklandı. Bu değişiklik sayesinde sürecin hem daha basit hem de hızlı işleyeceği öngörülüyor.

Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın! Mikro İhracat Nedir? Küçük Adımlarla Küresel Pazarlara Açılın!

Yeni Düzenlemenin Detayları

Noter onayından muaf devir işlemleri

Kardeşler arasında hisseli tapunun devri için artık sadece yazılı bir sözleşme yapılması yeterli. Bu sözleşme her iki tarafın imzasını taşıdığında, devir işlemi gerçekleştirilebilecek.

Daha hızlı ve basit bir süreç

Yeni düzenleme ile birlikte miras paylarının kardeşlere devri süreci daha pratik bir hal alacak. Böylece miras sahipleri, noter onayı gibi ekstra adımlarla uğraşmadan, hızlıca işlemlerini tamamlayabilecek.

Hisseli Tapu Sahiplerinin Diğer Beklentileri

Hisseli miraslarda satışın zorlukları

Hisseli tapu sahipleri, satışlarla ilgili mevcut sorunların çözülmesi adına yeni çözüm yolları arayışında. Hisseli miraslarda satışın gerçekleşebilmesi için hisse sahiplerinin ortak karar alması gerekiyor. Bu durum, birçok hisseli tapu sahibi için zorluk oluşturmaktadır.