Sultangazi'de meydana gelen trajik bir kaza sonucunda, el freni boşalan bir minibüs, rampa aşağı kayarak 13 yaşındaki bir çocuğa çarptı ve ardından bir apartman boşluğuna uçtu. Olayda çocuk hayatını kaybederken, minibüs sürücüsü gözaltına alındı.

Sultangazi'de Minibüs Faciası: Fren Boşaldı, 13 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Kaza, Sultangazi 75. Yıl Mahallesi 1258. Sokak'ta saat 16.00 sularında gerçekleşti. Minibüs sürücüsü G.S. (41), 34 HJY 374 plakalı aracını park edip el frenini çektikten sonra aracından uzaklaştı. Ancak bir süre sonra freni boşalan minibüs, kontrolden çıkarak rampa aşağı kaymaya başladı.

Fren Boşalan Minibüs Faciası: Sultangazi'de Acı Kayıp ve Gözaltına Alınan Sürücü

Minibüs önce park halindeki iki araca çarptıktan sonra, 13 yaşındaki Yusuf Yurt'a çarparak bir apartman boşluğuna düştü. Olayı gören çevredekiler durumu hemen polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. Sağlık ekipleri, olay yerine ulaştıklarında yaralı çocuğu acilen hastaneye sevk etti. Ne yazık ki, Yusuf Yurt, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Sultangazi Minibüs Kazası: Fren Boşalmasıyla Meydana Gelen Tragedyada 13 Yaşındaki Çocuk Hayatını Kaybetti

Olay yerinde bulunan görgü tanıklarından Ali Bozkurt, yaşananları şu şekilde aktardı: "Baktık bir araba buraya uçmuş. Geldiğimizde burada çocuğun yakınları feryat figan ediyordu. Arabanın freni boşalmış içinde şoförü yoktu. Çocuk 13-14 yaşlarında. Biz milletin bağırışları ile dışarı çıktık. Baktım arabanın buraya uçtuğunu gördüm."

Güvenlik kameraları, yaşanan olayın anlarını kaydetmiş, bu görüntülerde minibüsün rampa aşağı inip düştüğü anlar net bir şekilde görülebiliyor. Polis ekipleri olay yerinde incelemelerde bulunurken, minibüs ise kaldırılarak otoparka götürüldü.

Kopya çekerken yakalanan öğrenci öğretmenini bıçakladı Kopya çekerken yakalanan öğrenci öğretmenini bıçakladı

Polis, olayın ardından minibüs sürücüsü G.S.'yi gözaltına aldı. Soruşturma devam ederken, çocuğun ailesi ve çevre sakinleri acı dolu bir olayın şokunu yaşıyor.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK