Depremin Vurduğu Hatay’da, dinamit kullanılarak yıkılan 15 katlı binanın yerle bir olma anı dron kamerasına yansıdı. Daha bir yıl bile dolmadan yıkılan binanın sahiplerine, milyonlar verip aldıkları evlerinden geriye borç kaldı.

Sel, Yıldırım ve Fırtınaya Dikkat! Meteoroloji Uyardı Sel, Yıldırım ve Fırtınaya Dikkat! Meteoroloji Uyardı

Hatay'ın Deprem Felaketi

hasarlı binaa

Kahramanmaraş merkezli depremlerde en büyük yıkımı alan Hatay ilinde, kentin yeniden inşası için ekipler gece gündüz demeden 7 gün 24 saat çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Ancak, depremin yarattığı yıkımın boyutu öylesine büyük ki, bu felaketin izleri uzun yıllar boyunca silinmeyecek gibi görünüyor.

Akasya Mahallesi'nde Yıkım Çalışmaları

bina

Antakya ilçesinde de yıkım çalışmaları çerçevesinde Akasya Mahallesi’nde bulunan 15 katlı bir bina dinamit kullanılarak yıkıldı. Bu dramatik an, dron kamerası tarafından kaydedildi. Ancak binanın yıkılmasıyla ortaya çıkan manzara, sadece fiziksel değil aynı zamanda ekonomik bir yıkımı da gözler önüne serdi.

Ciddi Hasar Alan Bina

binaaaaaaa

Geçtiğimiz yılın Nisan ayında tamamlanan ve vatandaşların yaşamına başladığı binada, deprem sonrası ciddi hasarlar meydana geldi. Binada bulunan dairelerin, 2 milyon TL gibi yüksek bir fiyattan alıcı bulduğu biliniyor.

Depreme Karşı Güvence

Site yöneticisi İbrahim Korkmaz, binanın depreme karşı dayanıklı olduğu iddiasıyla satıldığını ancak gerçeklerin çok farklı olduğunu belirtiyor. Korkmaz, "Burası Antakya ilçesi Akasya Mahallesi, buralar yeni yerleşim yerleriydi. Buralar hep site adı altında satılan yerlerdi. Buradaki binaların çoğu 1 yıllık bilemedin 2 yıllıktı. Ben binaya 29 Nisan’da taşınmıştım, yani 7 ay gibi bir süre oturmuştum. Depreme dayanıklı her şeyin dört dörtlük olduğunu söylemişlerdi" diyor.