Milli Eğitim Bakanlığı tarafından, ortaokul ve lise kademeleri için 23-24 Aralık tarihler arasında gerçekleştirilecek olan ‘Açık Öğretim Kurumları 1’inci dönem sınavlarının’ yüz yüze yapılacağını duyurdu.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Bakanlık ayrıca sınavlara yönelik olarak ilk hazırlıkların tamamlandığını duyurdu.

O Okuldan Bursa'da Bilim Fuarı O Okuldan Bursa'da Bilim Fuarı

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş açıklama

KOPYA TARTIŞMALARI

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan flaş açıklama

Açık öğretim kurumları sınavı, salgın döneminde ve şiddetli depremlerden dolayı 3 yıldan beri çevrimiçi uygulanıyordu. Bu uygulama, geçtiğimiz yıllardan itibaren kopya tartışmalarına sebep olmuştu. 

2022 yılında açık öğretim lisesi sınavlarına giren toplam 600 bin öğrenciden 60 binin sınavı, kopya çekildiği tespit edilmiş olup iptal edilmişti. 

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, eylül ayında yapmış olduğu açıklamada, “Bu yıl açık lise sınavları daha önceki yıllarda olduğu gibi çevrimiçi olmayacak” diyerek kararın sinyalini vermişti.

4 MİLYON KİTAPÇIK BASILACAK

Bakanlık tarafından paylaşılan detaylara göre, bu yıl iki günü kapsayacak şekilde sınavlar yurtiçinde 971 sınav merkezinde uygulanacak. 

Yurtdışında 17 ülkede 26 sınav merkezinde gerçekleşecek. Açık öğretim kurumları sınavı için toplam 3 milyon 800 bin soru kitapçığı ve, 3 milyon 950 bin optik cevap kâğıdı ile salon yoklama evrakı basılacak.