İnegöl'de İşletme Yönetimi Öğrencilerinden Çocuklara Sevgi Dokunuşu İnegöl'de İşletme Yönetimi Öğrencilerinden Çocuklara Sevgi Dokunuşu

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2023-2024 eğitim ve öğretim yılında müfredatta önemli değişikliklere gidecek. MEB, öğrencilere farklı beceri ve kazanımlar sağlayacak 9 yeni seçmeli dersi müfredatına ekleyerek, ikinci dönemden itibaren uygulanacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, önemli bir karar aldı

Müfredat değişikliği kararı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in, müfredatın ağırlığını azaltacaklarını ve dersleri sadeleştireceklerini açıklamasının ardından alındı.

Milli Eğitim Bakanlığı, önemli bir karar aldı

Ortaokul ve liselerde Temel Hukuk, adab-ı muaşeret, afet bilinci, Türk sosyal hayatında aile ve 5 yeni seçmeli ders müfredata eklenirken, bu dersler orta öğretim ve lise kademelerinde okutulacak. Öğrencilerin talepleri doğrultusunda, bu dersler için okullarda özel derslikler açılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, önemli bir karar aldı

Müfredata eklenen derslerin ikinci dönemden itibaren uygulanması planlanıyor. Eğitim uzmanları, öğrencilerin her birinin faydalanabilmesi amacıyla seçmeli derslerin planlamasının aylık olarak değiştirilebilmesi gerektiğini öne sürüyor.

Eğitim uzmanı Hatice Yılmaz, özellikle adab-ı muaşeret dersinin olumlu bir katkı sağlayacağını belirtirken, geleceğin mesleklerinde önemli olan robotik kodlama ve yapay zeka gibi derslerin de müfredata eklenmesini önerdi. Afet bilinci dersinin ise Türkiye'nin deprem bölgesinde bulunması nedeniyle önemli olduğunu vurguladı ve bu dersin, deprem esnasında ve sonrasında doğru davranışları öğretmesi açısından değerli olduğunu söyledi.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57