"pilav üstü tavuk" tartışması

Aksaray’ın en işlek caddelerinden biri olan Taşpazar Mahallesi Ebulfeyz Elçibey Caddesi, bir midyeci ve pilavcı arasında çıkan kavgaya sahne oldu. İki seyyar satıcı arasındaki "pilav üstü tavuk" tartışması kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Polisin müdahalesine rağmen kavga durdurulamazken, olay biber gazı kullanımıyla son buldu. Ancak midyeci, gazın etkisiyle polislere öfke kustu.

Genc Gazete Midyeci Pilavci Kavga (3)

“Kaybol ya” diyerek polisi kovdu

Olay yerinde bulunan trafik polisleri, midyeci C.Ç. ve pilavcı M.F.Y.'yi ayırmak için müdahale etti. Ancak iki seyyar satıcı polislere direnmeye devam etti. Bunun üzerine takviye ekipler çağrıldı ve kısa sürede olay yerine bekçi ve asayiş ekipleri geldi. Kavga devam ederken polisin biber gazı kullanmasıyla ortalık sakinleşti. Ancak midyeci C.Ç., gazın etkisiyle polislere bağırmaya başladı.

"Açamıyorum abi, yerde yatarken gözüme sıkıyorsunuz ya. Bırak ne tamamı, kaybol ya."

Midyeci, kendisine yardımcı olmaya çalışan polis memurunu azarlayarak kovdu. Olay yerine çağrılan ambulans ile midyeciye müdahale edildi ve gözlerinin yanması giderildi. Ancak midyeci, tedavisinin ardından tekrar pilavcının tezgahına ve sandalyelerine zarar vermeye başladı.

Genc Gazete Midyeci Pilavci Kavga (2)

“Tak kelepçeyi” diyerek teslim oldu

Polis memurlarına direnmeyi sürdüren midyeci C.Ç., sandalyeyi kırdıktan sonra polislere dönerek,

"Tak kelepçeyi tak"

diyerek kollarını uzattı. Polis ekipleri, midyeciyi ters kelepçeyle gözaltına aldı ve olay yerindeki gerginlik sona erdi. Hem midyeci hem de pilavcı gözaltına alınarak ifadeleri alınmak üzere Polis Merkezi Amirliği'ne götürüldü. Olayla ilgili tahkikat başlatıldı.

Genc Gazete Midyeci Pilavci Kavga (4)

Kaynak: İHA