Mevsim şartlarına göre, Türkiye genelinde hava sıcaklıkları ve yağışlar etkisi altında olacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son araştırmalarına göre, bugün yurdun büyük bir kısmının parçalı ve çok bulutlu, özellikle Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu ile Tokat civarlarında yağmur ve sağanak yağışlı bir hava bekleniyor.

Meteoroloji’den Uyarı, Soğuk hava geliyor

Yarından itibaren batı bölgelerden başlayarak hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi tahmin ediliyor. Doğu Anadolu'nun doğusunda parçalı ve çok bulutlu bir hava hakim olurken, diğer bölgelerde yağışlı havanın etkisi devam edecek. Özellikle İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Anadolu'nun batısı, Doğu Karadeniz'in iç bölgeleri karla karışık yağmur alabilirken, Marmara, Ege, Akdeniz bölgeleri ile Doğu Anadolu'nun güneybatısı ve Güneydoğu Anadolu'nun batısında sağanak yağışlar bekleniyor.

Cumartesi günü de yağışlı hava geniş bir kısmı etkisi altına alacak. Yağışlar yurdun genelinde sağanak şeklinde olacak, özellikle Doğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun doğusu ile Batı Akdeniz'in iç kesimlerinde karla karışık yağmurlu hava izlenecek. Marmara'nın batısı ve Doğu Akdeniz'de ise yağışların bazı yerlerde sağanak şeklinde olması öngörülüyor.

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi beklenirken, Ankara'da 6, İstanbul'da 7, Samsun'da 18, Antalya'da 16, İzmir'de 13, Adana'da 17, Diyarbakır'da 10 derece civarında bir düşüş yaşanması tahmin ediliyor. Bu nedenle, vatandaşlar özellikle yağışlı havalara karşı tedbirli olmalı ve günlük yaşantılarını buna göre planlamalıdır.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57