Meteoroloji tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, Türkiye yarından itibaren Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgasının etkisi altına girecek. Hava tahmin uzmanlarına göre, bu durum yarından itibaren kar yağışlarını beraberinde getirecek. İlk etapta yarın karla karışık yağmur beklenirken, çarşamba gününden itibaren ise yoğun kar yağışlarına geçiş yapılması öngörülüyor.

Meteoroloji Uyarıyor: Yoğun kar yağışı ve soğuk hava geliyor

Genel olarak ülke genelinde sıcaklık seviyeleri 10 derece birden düşecek, mevsim normallerinin altına inerek soğuk bir hava dalgası yaşanacak. Özellikle Marmara, İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzey bölgelerinde kar yağışı daha yoğun hissedilecek.

Meteoroloji Uyarıyor: Yoğun kar yağışı ve soğuk hava geliyor

Hava Tahmin Uzmanı Serdar Yıldırım, Karadeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisiyle yarından itibaren kuzey batı kesimlerden başlayarak karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlarının görüleceğini belirtti. Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunda kuvvetli kar yağışlarının olması ihtimalinin yüksek olduğunu aktardı.

Üç ilde haftanın ilk üç günü yağışlı hava hakim olacak. Başkent Ankara'da pazartesi ve salı günleri kuvvetli yağış etkisi altında kalacak. İstanbul'da ise yarın Anadolu yakasında kuvvetli yağış beklenirken, çarşamba günü yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur öngörülüyor. İzmir'de ise 3 gün boyunca yağışlı hava etkisini sürdürecek ve sıcaklıklar 9 dereceye kadar düşecek.

İstanbul Aydın Üniversitesi Dr. Güven Özdemir, Sibirya bölgesinden gelen soğuk hava dalgasının önümüzdeki hafta Türkiye'ye gireceğini ve bu durumun kar yağışlarına neden olabileceğini belirtti. AKOM da İstanbul'da alınması gereken tedbirler konusunda çağrıda bulundu ve kışa hazırlık çalışmalarının tamamlandığını, ekiplerin ve iş makinelerinin göreve hazır olduğunu bildirdi.

Editör: İHSAN KURAN