Akdeniz'in batısında özellikle şiddetli yağışlar beklenirken aynı zamanda rüzgar hızının da 90 kilometreye çıkması tahmin ediliyor. Hava sıcaklıkları yer yer belirgin şekilde düşecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarısına göre ülkemizin birçok bölgesinde kuvvetli yağışlar gözlemlenecek. Özellikle Akdeniz'in batısında yer yer şiddetli yağışlar ve yüksek rüzgar beklentisi var. Yağışlar, Ege ve Marmara bölgelerinde de etkili olacak. Hava sıcaklıklarında önemli ölçüde düşüş beklenirken Doğu Anadolu'nun yüksek kesimlerinde kar yağışları görülebileceği tahmin ediliyor.

İran’ın İsrail’e saldırısı Tahran’da coşkuyla kutlandı İran’ın İsrail’e saldırısı Tahran’da coşkuyla kutlandı

Bölge Bölge Uyarı Yapıldı!

Meteoroloji, bölge bölge yaptığı uyarılarla özellikle Marmara'nın güney ve doğusu, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Orta Karadeniz, Doğu Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu, Tekirdağ, Giresun, Gümüşhane, Bayburt, Erzurum çevreleri ile Artvin'in iç kesimlerinde yağmur ve sağanak, bazı bölgelerde gök gürültülü sağanak yağışlar beklendiğini belirtiyor. Kuvvetli yağışların özellikle Ege, Batı Akdeniz, Balıkesir, Adana, Osmaniye ve Hatay çevrelerinde, Antalya çevrelerinde ise yer yer çok kuvvetli olması tahmin ediliyor.

Editör: Fırat Çelik