Ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün değerlendirmelerine göre hafta sonunda Ege ve Akdeniz bölgelerinde yağışlı hava ile birlikte değişiklik gösterecek. İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Akdeniz Bölgesi, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batı kesimleri ile Antalya'nın doğusunda yer yer yağış beklenirken, Antalya'nın doğusunda yağışların ara ara şiddetli olabileceği tahmin ediliyor.

Hava Tahmin Uzmanı Mehmet Özdemirci, Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde hafta sonu etkili olacak yağışlara dikkat çekerken, pazar günü batı kıyılarında, Marmara'nın batısında, kıyı Ege ve Antalya çevrelerinde aralıklı yağışlı bir hava öngörüyor.

Çığ Tehlikesine Karşı Uyarılar: Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'ya Dikkat

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün raporunda ise, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun doğusunda çığ riski olduğuna dair kritik bir uyarı yapıldı. Özellikle yüksek yamaçların olduğu alanlarda yaşayan vatandaşlar, çığ tehlikesine karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.

Büyük Şehirlerde Hava Durumu

  • İstanbul: Yağışlı hava beklenmiyor; hava parçalı ve az bulutlu.

  • Ankara: Sağanak yağış geçişleri öngörülüyor.

  • İzmir: Cumartesi ve pazar günleri ara ara sağanak yağışlı hava hakim olacak.

Yağışlı hava koşullarının etkili olacağı bölgelerde vatandaşların gerekli tedbirleri alarak dışarı çıkmadan önce güncel hava durumu raporlarını takip etmeleri önem arz etmektedir. Ayrıca çığ riski bulunan bölgelerde yaşayanlar, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün uyarılarına dikkat ederek güvenliğini sağlamalıdır.

Editör: İHSAN KURAN