Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son tahminlere göre, Türkiye genelinde önemli hava durumu uyarıları peş peşe yapıldı.

Meteoroloji 64 il için peş peşe uyarılarda bulundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı Cumhurbaşkanı Erdoğan, İçişleri Bakanı Yerlikaya'yı Görüşmeye Çağırdı

Marmara'nın batısından başlayıp, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli, Ege'nin güneybatısı ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlar olması bekleniyor. Bu durumla birlikte, 64 il için 'sarı' ve 'turuncu' uyarı kodlarıyla duyuruldu.

Meteoroloji 64 il için peş peşe uyarılarda bulundu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, ülkemiz genelinde parçalı ve çok bulutlu, Marmara olmak üzere, Ege, Akdeniz, İç Anadolu ve Orta Karadeniz'in yağmur ve sağanak yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

Özellikle Marmara'nın batısıyla birlikte, Ege, Batı Akdeniz, Doğu Akdeniz'in batı ve kuzey kesimleri ile İç Anadolu'nun güneybatı ve kuzey kesimlerinde kuvvetli yağışlar beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ani hortum oluşma riskine karşı vatandaşların muhakkak dikkatli olmaları gerekmektedir.

Hava sıcaklıkları mevsim normallerin üzerinde olmasıyla birlikte yapılan açıklamada, yağışlı hava kütlesinin etkisiyle birlikte batı bölgelerimizde hava sıcaklıkların azalması bekleniyor.

Rüzgar konusunda uyarıda bulunan Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan bilgiye göre, genellikle güney yönlerden olmak üzere esen rüzgarın Marmara'nın batısı ve Kuzey Ege kıyılarında batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesiyle; Marmara, Ege, Batı Akdeniz kıyıları, İç Anadolu, Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde kuvvetli (40-70 km/saat) ve yer yer fırtına şeklinde (70-100 km/saat) esmesi bekleniyor.

WhatsApp’ta Genç Gazete kanalını takip edin:
https://whatsapp.com/channel/0029Va9sUvv7YSdBkk9nnX0G
KANALI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYIN
NASIL TAKİP EDEBİLİRSİNİZ ?
Eğer bu yazıyı mobil web tarayıcıdan ya da uygulamadan okuyorsanız BURAYA tıklayarak abone olabilirsiniz.
Whatsapp İhbar Hattımıza haber göndermek için;
0532 696 30 57