Rekabet Kurumu, geçtiğimiz ay Meta hakkında, Threads ve Instagram uygulamalarını bağlamak suretiyle hâkim durumunu kötüye kullandığı şüphesi üzerine başlatılan soruşturmada geçici tedbir kararı aldığını duyurmuştu. Meta, bugün yaptığı açıklamada bu karar dolayısıyla 29 Nisan’dan itibaren Twitter'a rakip olarak geliştirdiği Threads’i Türkiye’de geçici olarak kapatacaklarını duyurdu.

Threads, Türkiye’de kapatılıyor

Meta, Rekabet Kurumu’nun geçici tedbir kararı kapsamında, 29 Nisan Pazartesi gününden itibaren Threads’i Türkiye’de geçici olarak kapatacak. Bu tarihten itibaren Türkiye’deki kulalanıcılar uygulamayı kullanamayacak. Meta, Türkiye’de Threads’i kullanan herkesi 29 Nisan’dan önce Threads uygulamasında bu karar hakkında bilgilendirecek.

Bununla birlikte Türkiye’de Threads’i kullananlar Threads profillerini silmeden dondurabilecek ya da profillerini tamamen silebilecek. Threads tekrar Türkiye’ye döndüğü takdirde, profilini dondurmayı seçen kişilerin gönderileri ve başkalarının gönderileriyle olan etkileşimleri tekrar görünür olacak. Ancak bu geri dönüş için bir tarih paylaşılmış değil. Ek olarak profillerini donduran kullanıcılar diledikleri zaman Bilgilerini İndir aracı üzerinden gönderilerini indirebilecek ve mevcut içeriklerini muhafaza edebilecek.

Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor Mahalle mutfakları vatandaşın mutfak masrafını azaltıyor

Meta, Rekabet Kurumu’nun kararına itiraz edecek

Meta tarafından yapılan açıklamada Rekabet Kurumu’nun almış olduğu geçici tedbir kararına katılmadıklarını bildirdi. Bununla birlikte şirket, Türkiye’deki tüm hukuki şartlara uyduklarını ve bu karara itiraz edeceklerini söyledi. Öte yandan Meta, geçici tedbir kararı nedeniyle Türkiye’de Threads’i geçici olarak durdurmak dışında hiçbir seçenekleri olmadığının da altını çiziyor.

Kaynak: Donanım Haber