Huawei Yeni Amiral Gemisi Telefonunu Tanıttı! İşte Huawei Pura 70 ve Özellikleri Huawei Yeni Amiral Gemisi Telefonunu Tanıttı! İşte Huawei Pura 70 ve Özellikleri

Elektrikli otomobillerin sayısı arttıkça teknoloji şirketleri de bu yönde adımlar atıyor. Google’ın otomobil odaklı geliştirdiği yazılım Android Auto da yeni özellikle kazanıyor. Android Auto son olarak mesaj özetleme özelliği ile karşımıza çıkıyor. İşte detaylar!

Android Auto, mesaj özetleme özelliğine sahip olacak!

Elektrikli otomobillere olan yönelim son zamanlarda oldukça arttı. Bununla birlikte teknoloji şirketleri de eğilimlerini o yöne doğru gerçekleştirmeye başladı. Bu şirketlerden biri de Google oldu. Şirket, otomobil odaklı bir yazılım geliştirdi.

Android Auto adı verilen bu yazılım, farklı özelliklerle karşımıza çıkıyor. Son olarak da Google, Android Auto sistemi için oldukça faydalı olacak bir mesaj özetleme özelliği ile geliyor. Belirtilene göre bu sistem, yakın zamanda Google asistan sayesinde gelen mesajları özetleyecek.

Android Auto-1

Söz konusu özetleme ise yapay zekâ tarafından oluşturulacak. Bundan dolayı da bazı hataların olması muhtemel. Ancak genel olarak bakıldığında bu mesaj özetleme deneyimi sürücülerin oldukça işine yarayacak gibi duruyor.

Google’a göre bu özetleme özelliği, Android Auto ayarlarından isteğe bağlı olarak kapatılabilecek. Sürücülerin zaman kazanmasını sağlayan ve buna bağlı olarak da güvenliği artıracak olan bu özellik henüz çıkış aşamasında değil.

Ancak APK dosyalarında yer alması nedeniyle gelmesi çok da uzak bir ihtimal değil. Android Auto ve Apple Car Play en son Ford ve GM kısmından gelen açıklamalarla gündeme geldi. Ancak genel olarak bakıldığında oldukça etkili bi özellik olacak gibi duruyor.

Editör: Özkan Duran