Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri! Ünlü Defineciler ve Unutulmaz Keşifleri!

Avustralya'nın Yorke Yarımadası'ndaki Innes Ulusal Parkı'nda bulunan Ethel Plajı yakınlarında meydana gelen köpekbalığı saldırısında bir kişi hayatını kaybetti. Polis yetkililerinin verdiği bilgilere göre, yerel saatle 13.30 sıralarında alınan köpekbalığı saldırısı ihbarının ardından, maalesef bir gencin hayatını kaybettiği belirtildi. Olayla ilgili olarak polis tarafından yapılan açıklamada, sudan çıkarılan gencin cesedinin teyit edildiği ifade edildi.

Bölge sakinleri, Avusturalya basınına yaptıkları açıklamada, söz konusu saldırının bölgede bilinen ilk ölümcül köpekbalığı saldırısı olduğunu belirttiler. Ethel Plajı, sörfçüler ve turistler arasında popüler olan, ortalama 1,5 metrelik dalgalara sahip, 400 metre uzunluğundaki kum plajıyla biliniyor.

Bu üzücü olay, geçtiğimiz mayıs ayında Eyre Yarımadası açıklarında bir sörfçünün köpekbalığı saldırısında öldürülmesi ve geçtiğimiz şubat ayında Perth'teki bir nehirde bir kız çocuğunun köpekbalığı saldırısı sonucu hayatını kaybetmesinden sonra gelmektedir. Avustralya'da, ABD hariç diğer tüm ülkelerden daha fazla köpekbalığı saldırısı yaşanmaktadır.

Editör: TUNCAY ŞENTÜRK