Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), özel eğitim okulları ve rehabilitasyon merkezlerinde eğitim gören özel ihtiyaçlı bireyler için sağlanan destek eğitimine ilişkin bütçe düzenlemesi yaparak bu yıl uygulanacak ücretleri belirledi. MEB tarafından alınan karara göre, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerindeki destek eğitiminin bütçeden verilecek kısmı şu şekilde kesinleşti:

Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor Banka Kartıyla Temassız Ödemelerde Limit Artıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri İçin Yeni Düzenleme Yaptı

  • Bireysel eğitim için aylık 4 bin 692 lira
  • Grup eğitimi için aylık 1314 lira

Bakanlık bünyesinde bulunan 3 bin 277 özel eğitim ve rehabilitasyon merkezi aracılığıyla, Aralık 2023 itibariyle 504 bin 908 özel eğitime gereksinim duyan bireye toplamda 1 milyar 991 milyon 933 bin 364 lira eğitim desteği sağlandı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri İçin Bütçe Düzenlemesi: Eğitim Ücretlerinde Önemli Artışlar

Bu yıl, 8 saatlik bireysel eğitim için ödenen ücret geçen yıla göre yüzde 49,6 oranında artışla 4 bin 692 liraya yükselirken, 4 saatlik grup eğitimi için ödenen ücret de yüzde 49,4'lük bir artışla 1314 liraya çıkarıldı.

Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezlerindeki Ücret Düzenlemesi ve Bütçe Artışı Detayları

Özel ihtiyaçlı bireyler için 8 saat bireysel ve 4 saat grup eğitimi karşılığında ödenen ücret ise geçen yıla göre yüzde 49,1 oranında artarak 4 bin 28 liradan 6 bin 6 liraya yükseltildi.

Bu artış oranlarıyla birlikte, bu yıl içinde özel eğitime ihtiyaç duyan bireyler için aylık ortalama 2 milyar 800 milyon liralık bir bütçenin ayrılması öngörülmekte olup, toplamda yaklaşık 35 milyar lira ödeme yapılması beklenmektedir.

MEB yetkilileri, bu düzenlemenin, özel eğitime gereksinim duyan bireylere sağlanan eğitim desteklerini daha etkin ve kapsamlı bir şekilde sürdürebilmek amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.

Editör: İHSAN KURAN