MAZİDEN HABER: Kamyoncular’dan Mehmet Yıldız’a destek

Tarih 06 Ekim 2005. O tarihte İşadamı Mehmet Yıldız’ın kamuoyuna yaptığı açıklamaların ardından tepkilerde gelmeye başlamıştır. 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi yönetimi, Mehmet Yıldız’ın İnegöl ekonomisi açısından önemli bir işadamı olduğunu ve yaptığı değerlendirmeleri desteklediklerini açıklar.

İŞTE ARŞİVDEN HABERİMİZİN DEVAMI:

       Kooperatif Başkanı Recep Portakal düzenlediği basın toplantısında 521 üyesi bulunan 39 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi’ne en büyük destek veren işadamının Mehmet Yıldız olduğunu kaydetti. Başkan Portakal açıklamasında, “ İnegöl OSB bölgesinde ve değişik bölgelerde irili ufaklı 100’ü aşkın fabrika var. Her gün yüzlerce yabancı plakalı kamyonlar ile ilçemizden yük taşınıyor. Buna rağmen bizlere iş veren fabrika sayısı sadece 3, bunların başında ise Starwood geliyor. Starwood fabrikasından yurdun değişik bölgelerine ayda 3 bin kamyon sunta götürüyoruz.

İnegöl'de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı İnegöl'de çetenin faaliyetlerini başlatanın “Hanımağa” lakaplı iş kadını olduğu ortaya çıktı

İş adamımız Mehmet Yıldız hesap edildiğinde her şoförümüzün 4 nüfuslu bir aileye sahip olduğunu düşünürsek 2 bini aşkın insanımıza ekmek veriyor. Tabi sadece bununla sınırlı değil. Profesyonel anlamda hizmet veren Kooperatifimiz, ilçemizde sadece bir tek fabrika sahibi ile yüz yüze görüşebildiği insanda yine Mehmet Yıldız, o bizim en büyük dostumuz ve en büyük destekçimiz. Zam konusunda hiçbir zaman bizleri kırmadı, hatta bizim talep etmediğimiz halde bile artışlar sağladı. Böylesine önemli biri olan Mehmet yıldız’ın, İnegöl Kamuoyuna yaptığı açıklamaların iyi etüt edilmesi ve bu işadamımıza bizler kadar, diğer hemşehrilerimizin de teşekkür etmesi gerekiyor” dedi.

    Kooperatif 2. Başkanı Nedim Sevim’de İşadamı Mehmet Yıldız’ın yaptığı açıklamaları dikkatlice takip ettiklerini ve çok üzüldüklerini belirtti. İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası’nın bugüne kadar kooperatif üyelerine yönelik hiç çalışma yapmadıklarını dile getiren Sevim, “ Bir yanda bizlerin destekçisi olan Mehmet yıldız var ve diğer bir tarafta kooperatifimize önderlik yapmayan ve yol göstermeyen bir İTSO ve OSB var. Böylesine önemli olan bir işadamımıza karşı yanlış yapılmasını kabullenmemiz kesinlikle mümkün değildir. İTSO Başkanımızın bir fabrikası olmasına rağmen, şu ana kadar bizim kooperatifimizden bir kamyon bile istememiştir.

 Onun fabrikasının ürünlerini yabancı plakalı araçlar taşımışlardır. Diğer yandan herkesinde bildiği gibi OSB’de yeni açılan SASA fabrikası ile görüşmelerimiz esnasında yaşanılan tatsız olaylarda İTSO hiçbir konuda destekçi olmamıştır. Tüm bu yaşanılanlara rağmen, ilçemiz için değer taşıyan ve trilyonluk yatırımlar yapan işadamımıza karşı bir tutum sergilenmesi bizleri üzer.Eğer böyle bir yanlışlık yapılırsa da Taşıyıcılar Kooperatifi olarak sessiz kalmayız. Çünkü işadamımız  Mehmet Yıldız, yatırımlarını başka bir ile kaydırdığını ilan etmiştir. Eğer buradaki fabrikamızın üretiminin düşürülmesi halinde kamyoncu esnafımızda ekonomik olarak büyük bir çöküntü yaşayacaktır. Buna müsaade etmeyiz” diye konuştu.

Editör: AYHAN BAYRAKTAR