Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret Basın İlan Kurumu Yönetimi’nden Şanlıurfa Valisi Şıldak’a ziyaret

MAZİDEN BİR HABER: Bu kazaların suçlusu sizce kim?

Tarih 05 Ekim 2005. O tarihte İnegöl-Bursa karayolu 6 km.’de Bahçelievler mevkiinde, altyapı çalışmalarının yapıldığı bölgede bir kamyonet alt geçit kanalına düşer. Kazadan yaklaşık bir saat sonra bölgeden geçen bir kamyon daha aynı kanala uçar.

 İki ayrı kazada toplam 26 kişi yaralanır. Size göre bu kazalarda suçlu olan dikkatsiz sürücüler midir? Yoksa gerekli tedbirleri almayan sorumsuz yetkililer mi?

kaza_[1]

İşte Arşivden haberimizin devamı:


     “Kazalarda, kamyonla Bursa'da katıldıkları düğün törenin ardından  Niğde'ye gittikleri öğrenilen çoğu çocuk 23 kişi ile kamyonette bulunan 3 kişi yaralandı.
     Alınan bilgiye göre, Osman Özgür Şeker (24) yönetimindeki 16 PU 650 plakalı kamyonet, İnegöl-Bursa Karayolu'nda, altyapı çalışmalarının yapıldığı 6. kilometredeki Bahçelievler mevkiinde, 10 metre yükseklikteki altgeçit kanalına düştü.
     Kazada yaralanan sürücü ile Şerif Akbulut (28) ve Ümit Tok (17) İnegöl Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
     Kazadan yaklaşık bir saat sonra aynı bölgede meydana gelen ikinci kazada ise kapalı kazasında Niğde'ye döndükleri öğrenilen kişilerin bulunduğu, Hüseyin Öztürk (37) yönetimindeki 68 AS 405 plakalı kamyonda aynı kanala düştü..
     Kazada yaralanan sürücü Hüseyin Öztürk ile soyadları aynı olan Abdullah (9), Ayşe (15) , Adem (4), Hasan (6), Hacı Ahmet (3), Güllünaz (40), Sema (14), İmdat (12), Serdar (15), Emrah (12), Mehtap (7), Pınar (7), Abdullah (59), Nebahat (49), Döndü (35), Elif (35) Funda (32), Bekir (7), İsmail (2), Abdullah (10 aylık), Alpay (7) ve Kiraz Öztürk de (25) İnegöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı.
     Yetkililer, yaralıların durumlarının iyi olduğunu, çoğunun ayakta tedavi edildiğini bildirdiler.
     İki kazayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.”

Editör: AYHAN BAYRAKTAR