Her geçen gün hızla hayatımızın vazgeçilmezi olan sosyal medya ve İnternet, dolandırıcıların adresi olmaya devam ediyor.

Sosyal medyada resmi makamların ve kurumların logosunu kullanarak insanları dolandırmaya ve hesaplarına erişim sağlamaya devam ediyorlar.

Yetkililerin ikazlarına rağmen vatandaşlarımız tuzağa düşürülüyor. İnegöl de yaşayan N. G. isimli vatandaş gazetemizi arayarak, sosyal medyada bu amblemin altında kredi kartı aidatlarını geri iade almak için tıklayın, ibareli sayfaya girdiğimde, telefonuma SMS e gelen şifreyi istediler, ben de yazdım.

Kredi kartı aidatını iade alacağımı beklerken hesabımdaki 25 bin TL nin bir başka hesaba havale yapıldığını gördüm, daha sonra emniyete konu ile ilgili başvurdum, benim başım yandı,, başkalarının başı yanmasın.

Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı Cübbeli Ahmet Hoca, İsmailağa Cemaati'nden Atıldı

Herkesten istirham ediyorum, sosyal medyadan yada telefona gelen mesajlara itibar etmeyin, yetkililerden isteğim başta cumhurbaşkanlığı logoso gibi resmi kurum logoları ile insanları dolandırmaya çalışan bu tip sahtekarlara fırsat verilmesin.

Editör: Fırat Çelik