Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü Gümüşhane’nin yüksekleri 5 Mayıs’ta beyaza büründü

Cumhuriyetin 100. yılına özel, Marmaray'da 29 Ekim'de tüm yolcular için ücretsiz seyahat imkânı! Peki bu devasa ulaşım ağının sunduğu diğer fırsatlar neler?

İstanbul'un toplu taşıma damarlarından biri olan Marmaray, Cumhuriyetin 100. yılına özel bir jestle geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun duyurduğu bu müjde ile 29 Ekim'de Marmaray, tüm yolcularına kapılarını ücretsiz açıyor. Bu önemli günde İstanbullular ve şehrin misafirleri, kıtalar arası yolculuklarını hiçbir ücret ödemeden gerçekleştirebilecekler.

10. Yıl Kutlamalarında Anlamlı Jest

Marmaray, açılışının 10. yıl dönümünde, İstanbul'un iki yakasını birleştirmeye devam ederken, Cumhuriyet Bayramı'nı da özel bir hediyeyle taçlandırıyor. Peki, bu devasa proje açıldığından beri nasıl bir yolculuk geçirdi?

Marmaray'ın İmparatorluğu: 1 Milyar Yolcu ve Sayısız Yük Treni

2013 yılından bu yana hizmet veren Marmaray, bugüne dek 1 milyar yolcu taşıdı. Ayrıca, Asya ve Avrupa yönlerine giden 3 binin üzerinde yük trenine ev sahipliği yaptı.

Çevreci ve Entegre Bir Ulaşım Çözümü

Marmaray, metro, metrobüs, vapur ve tramvay hatlarıyla entegre bir şekilde çalışıyor. Bu entegrasyon sayesinde, hem İstanbul'un tarihi ve doğal güzellikleri korunuyor hem de daha ekonomik ve rahat bir ulaşım imkânı sunuluyor.

Günlük Operasyonların Büyüklüğü

Hafta içi günlük 287 sefer düzenleyen Marmaray, gece ilave seferlerle bu sayıyı 297'ye çıkarıyor. Toplamda 440 vagonluk dev bir filoya sahip olan Marmaray, günde ortalama 650 bin yolcuya hizmet veriyor.