Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi Cumhurbaşkanı Erdoğan, Özgür Özel ile Bir Araya Geldi

Marmara Denizi'nde meydana gelen 4,1 şiddetindeki depremden sonra, ünlü yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür önemli bir açıklamada bulundu.

Marmara Depremi eli kulağında her an için...

Depremin beklenen Kuzey Anadolu Fay Hattının (KAF) kuzey kolunda olmadığını vurgulayan Görür, bu sebeple öncü deprem olarak değerlendirilmesinin doğru olmadığını söyledi ve spekülasyonlardan kaçınılması gerektiğini bir kez daha vurguladı.

Marmara Depremi eli kulağında her an için...

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Marmara Denizi'nde merkez üssü Balıkesir'in 3,1 kilometre açıkları olan 4,1 şiddetinde bir deprem meydana geldi. 

Marmara Depremi eli kulağında her an için...

Depremin derinliği 4,3 kilometre olarak tespit edildi. Fakat Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü, depremin büyüklüğünü 4,5 olarak açıkladı.

Prof. Dr. Naci Görür, depremden sonra sosyal medya hesabından yapmış olduğu paylaşımda, depremin KAF'ın kuzey kolunda değil, aksine Erdek kuzeyinden geçen normal atım bileşeni olan güney kolunda meydana geldiğini söyledi. Bu sebeple "öncü" demenin yanıltıcı ve spekülatif olabileceğini söyledi.