TFF 2.Lig Beyaz Grupta yer alan temsilcimiz İnegölspor, 2022-2023 sezonunun 22.haftasında kendi evinde konuk ettiği Anagold 24Erzincanspor ile 1-1 berabere kaldı.

Temsilcimiz İnegölspor, tehlikeli bölgeden bir an önce kurtulabilmek ve olursa daha da üst sıralarda yer alabilmek adına devre arasında yaptığı transferler ile yeni Teknik Direktörü Bahattin Güneş yönetiminde sezonun 2.yarısının ilk iç saha maçı olan Anagold 24Erzincanspor karşısında mutlak galip gelmek istiyordu.

Konuk Anagold 24Erzincanspor ise 36 puanla 5.sıradaki yerinden daha yukarılara tırmanmak hatta bu maçta galip gelerek 1 günlük de olsa lider olabilmek için ilçemize gelmişti.

İnegöl İlçe Stadında oynan maça Anagold 24Erzincanspor'un vuruşu ile başlandı. İlk yarıda her iki taraf da temkinli bir oyun sergiledi. Temsilcimizin istekli oyunu göz doldurdu. 15.dakikada Ömer Faruk Ermeç'in rakip stoper Ömer Esenkaya tarafından omuzundan çekilerek yere düşürülmesi pozisyonuna orta hakem Erdem Demirtaş'ın devam kararı vermesi futbolcular ve taraftarlar tarafından tepkiyle karşılandı. Bu pozisyon rakibi adeta korkuttu ve oyunu kendi yarı alanında kabul etmeye başladı. Bu arada rakip defansı sürekli olarak forvet oyuncularımızı ofsayta düşürmeye çalıştı. Fakat teknik heyetimiz ve futbolcular bu durumdan yararlanmasını bilemediler. İlk yarı da 0-0 golsüz tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına hızlı başlayan temsilcimiz İnegölspor daha 46.dakika dolmadan yeni transferi Metincan Cici ile bulduğu golle 1-0 öne geçti.Maçın 52.dakikasında bu sefer rakip stoper Yunus Emre Çakır'ın topu eliyle kontrol ederek topu uzaklaştırması pozisyonuna orta hakem yine devam kararı verdi. Ataklarımız sağ taraftan devam edince rakip teknik heyet oyuncu değişikliğine giderek sol bek İlker Günaslan'ı sol kanada aldı, yerine de ilk maçta bize uzaktan bir vuruşla gol atan Canberk Dilaver'i monte etti. 72.dakikada da Ali Yavuz Kol ve Burak Aydın'ın oyuna girmesiyle birlikte Anagold 24Erzincanspor ataklarını arttırdı ve baskı kurmaya başladı.

Teknik heyetimiz ilk oyuncu değişikliğini 77.dakikada yaptı. Her ne kadar yorulmuş bile olsalar sağ ve sol kanat oyuncularımız oyundan alınmamalıydılar. Çünkü yerlerine giren oyuncular bir varlık gösteremediler. Nitekim rakibin baskısı 82.dakikada sonuç verdi. Bu dakikada kalecimiz Gökhan Siverek'ten dönen topu önünde bulan oyuna sonradan dahil edilen Burak Aydın takımının beraberlik golünü atarak durumu 1-1'e getirdi. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç da 1-1 berabere tamamamlandı.

Temsilcimizin oynadığı oyun ve verdiği mücadeleye bakılacak olursa pek tabii ki maçın hakkı bu değildi. Tam 3 puan geliyor derken, rakibin baskısı sonucunda beraberlik golü geldi ve bu golle birlikte 2 puan çimlere gömülmüş oldu.

Maç içinde aslında aksayan bir oyuncu da yoktu. Hepsi de iyi bir mücadele ve güzel bir oyun sergilediler. Sadece santraforumuz Ömer Faruk Ermeç, gününde mi değildi, yoksa sağa sola koşturup kendini mi yordu bilinmez, yakaladığı pozisyonları daha başta kaybettiğinden oyundan tek alınacak oyuncu belki de oydu. Bu arada oyuna sonradan girenler pek katkı koyamadılar.

Bu maçın telafisi deplasmanda elde edilecek puanlarla sağlanacaktır. Temsilcimiz taraftarına güven verdi diyebiliriz. Bu oyuncu grubuyla bundan sonraki iç saha maçlarında puan kaybı yaşamayacağımıza ve deplasmanlarda da puan veya puanlar alacağımıza inanıyorum.

Önümüzdeki Cumartesi günü deplasmanda Düzce Cam Düzcespor ile yapılacak maçta İnegölsporumuza başarılar diliyorum...