Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2025-2026 sezonu için Süper Lig, 1. Lig ve 2. Lig'de lisans alan kulüp sayısının 26'dan 32'ye yükseldiğini ifade etti.

TFF Kulüp Lisans Kurulu, UEFA ve Ulusal Lisans başvurularına ilişkin ikinci aşama değerlendirmesini tamamladı. Yapılan açıklamada, 2025-2026 sezonu için Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig ve TFF 2. Lig'deki kulüplerin başvurularının sportif, altyapı, mali ve hukuki kriterler doğrultusunda incelendiği dile getirildi.

6 Kulüp Daha Lisans Hakkı Kazandı

PFDK, Mert Hakan Yandaş'a 3 maç ceza verdi
PFDK, Mert Hakan Yandaş'a 3 maç ceza verdi
İçeriği Görüntüle

İkinci aşama değerlendirmeler neticesinde, Süper Lig’den Gaziantep FK ve Alanyaspor; 2. Lig’den ise 68 Aksarayspor, Sarıyer, Batman Petrolspor ve Fethiyespor eksikliklerini tamamlayarak ulusal lisans almaya hak kazandı. Böylece lisans alan kulüp sayısı 26’dan 32’ye çıktı.

İlk Aşamada Lisans Alan Kulüpler Arasında Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe de Var

Kurul, daha önce yaptığı değerlendirmelerde Beşiktaş, Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor, Eyüpspor, Samsunspor gibi Süper Lig ekiplerinin yanı sıra kadın futbol takımlarına da UEFA lisansı vermişti. Ayrıca 1. Lig ve 2. Lig’den bazı kulüpler de ulusal lisans almıştı.

Eksikleri Gideremeyen Kulüplere Ek Süre ve Para Cezası

Eksikliklerini tamamlayamayan kulüplere ise TFF Talimatı'nın ilgili maddeleri doğrultusunda para cezaları uygulanarak, eksiklerin giderilmesi için 30 günlük ek süre ilan edildi.

TFF'nin aldığı bu kararla birlikte Türk futbol kulüplerinin finansal ve yapısal sürdürülebilirlik açısından daha şeffaf ve denetlenebilir bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.

Kaynak: İHA