Altın fiyatlarında sürpriz yükseliş: 12 Mayıs 2024'te yeni rekorlar geldi! Altın fiyatlarında sürpriz yükseliş: 12 Mayıs 2024'te yeni rekorlar geldi!

Alman lastik ve otomobil parçaları devi Continental, elektrikli araçların yükselişi karşısında daha rekabetçi bir konuma gelmek amacıyla küresel çapta 7 bin 150 çalışanını işten çıkaracağını duyurdu. Şirket, otomotiv sektöründeki bu dönüşümü yönetebilmek için Aralık 2023'te açıkladığı kapsamlı önlemleri hayata geçiriyor. İşten çıkarmalar, araştırma ve geliştirme ile yönetim alanlarında gerçekleşecek ve şirketin toplam iş gücünün yaklaşık yüzde 3,6'sını etkileyecek.

Continental, bu adımla otomotiv bölümünde yıllık 400 milyon avro tasarruf sağlamayı ve 2025 yılına kadar finansal yapıyı güçlendirmeyi hedefliyor. 57 ülkede 200 bin kişiye istihdam sağlayan grup, bu kararıyla Almanya başta olmak üzere çeşitli ülkelerdeki bazı tesislerini kapatma veya birleştirme yoluna gidecek.

1870 yılında kurulan ve 140 yıldan fazla bir süredir kalitesiyle tanınan Continental, lastik üretimi alanında dünya çapında bir liderdir. Türkiye'de Bursa'da bir üretim tesisi bulunduran şirket, bu kararın Türkiye operasyonlarına etkisine dair henüz bir açıklama yapmadı.

Editör: Fırat Çelik