Atatürkçü Düşünce Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Tevhiddin Ayar, yaptığı yazılı açıklamada; "Yaşamsal bir süreçten geçiyoruz. 2020 yılı 1 Mayıs'ında Pandemik koşullarda "Evde kal"ıyoruz.Günlük yaşadıklarımızındeğerinin ne olduğunu, anlamının derinliğini, öneminin büyüklüğünü yeniden farkediyoruz ve içselleştiriyoruz. Umutlarımıza sarılarak, sağlık koşullarına uyarak bu girdaptan çıkacağız. Gelecek güzel günleri, 1 Mayısları hep birlikte coşkuyla yaşayacağız. Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu olarak işçilerin ve tüm emekçilerin 1 Mayıs Birlik, mücadele ve dayanışma gününü kutluyoruz"

DOSTLUK, KARDEŞLİK VE BARIŞ GÜNÜ

"1 Mayıslar; her türlü sömürünün bir insanlık ayıbı, insanlık suçu olduğunu, Emperyalistlerin ve kapitalistlerin gerçek yüzlerinin anlatıldığı önemli günlerden biridir. 1 Mayıslar ; emeğin kutsal bir değer olduğunun vurgulandığı, insanlığın aydınlık yarınları için, gelişmiş ve kalkınmış bir toplum için, birlikte üretip, hakça bölüşmek için, üretenlerinde yönetimde söz ve karar sahibi olmaları için seçimsel ve biçimsel değil, katılımcı demokrasi için mücadele edildiği günlerdir. 1 Mayıslar ; emekçilerin temel sorunlarının dile getirildiği dostluk, kardeşlik ve barış günüdür. 1 Mayıslar ; emekçilerin geçmiş ve geleceğe ilişkin tutum ve davranışlarını gözden geçirildiği, tarihsel sürecin değerlendirildiği, geleceğin yol haritasının çizildiği önemli günlerdir"

VİRÜS ZENGİN - FAKİR AYRIMI YAPMIYOR

"Koronavirüs salgını dünya ölçeğinde bir çok gerçeğin daha da net olarak açığa çıkmasını sağladı. Öncelikle "gerçek yol göstericisinin bilim" olduğunu, bilime yapılan yatırımın insanlığa yapıldığını gösterdi. Ülkemizde ki Bilim Kurulunun önerileri, Bilim İnsanlarının bilgi ile donanımlı olmaları en güzel örnektir. Koronavirüs zengin - fakir ayrımı yapmıyor. Herkese bulaşıyor. Tüm insanların ortak düşmanı. Bu ortak düşmana karşı Bilimsel Yöntemler ile, toplumcu bir anlayışla, Kamucu Politikalarla virüse karşı başarılı olduğu görüldü. Koronavirüsün en önemli sonuçlarından biri de küreselleşen sermayenin ve ülkeler arası AB gibi kurulan birliklerin işlevsiz olduğunu, yardımlaşma ve dayanışma da sınıfta kaldıklarını, kendi başlarının çaresine nasıl baktıklarını ortaya çıkardı. Ulus Devletlerin ve ulusal politikaların ne kadar yaşamsal olduğunu gösterdi"

SGK'dan Önemli Uyarı: Maaşlarda Kesinti Riski! SGK'dan Önemli Uyarı: Maaşlarda Kesinti Riski!

ENTEL SOLCULUK İFLAS ETMİŞTİR

"Küreselleşen sermayenin saldırganlığı karşısında, sömürülen ülkelerin işçi ve emekçilerinin emperyalizme karşı direnmelerini, ulusalcı duruşlarını bir sapma olarak gören, ülkemizin sorunlarına dışardan bakan, halkımızdan kopuk entel solculuk iflas etmiştir. Küreselleşen sermaye, kendisine en büyük engel gördüğü ulus devletleri parçalamak, teslim almak, dönüştürmek için insanlığın en yüce değerleri olan "barış, demokrasi, insan hak ve özgürlükleri" ni göz boyama olarak kullanarak BOP ile Ortadoğu yu yeniden biçimlendirmek için ateşe vermiştir. Ülkemizde de Sevr'i zorlamaktan geri durmamıştır. Ne yazıktır ki işbirlikçiler, Atatürk'ün yeminli düşmanları gericiler ve bölücüler, Küresel Sermayenin "barış, demokrasi,insan hak ve özgürlükleri" balonuna binerek devrimcilik, dincilik, özgürlük diye halkımıza yutturmaya çalışmışlardır.Atatürk'e saldırmayı, Aydınlanma devrimlerine karşı çıkmayı, Ulus Devletin altını oymayı kendilerine görev edinmişlerdir"

MUSTAFA KEMAL GİBİ DÜŞÜN

"Koronavirüs, bu virüslere Ulus Devletin gerekliliğini yüzlerine tokat gibi vurmuştur. İşçilerin ve Emekçilerin emperyalistlerin işbirlikçisi olanlarla işi olmaz. Bütün gücüyle onların yalanlarını ve oyunlarını açığa çıkarır. Onlara karşı durur. Emperyalistlere karşı verilen İstiklal Savaşına, Aydınlanma devrimlerine sahip çıkar. Atatürk'ün yarım bırakılan, saptırılan devrimlerini tamamlamayı görev edinir. Atatürk'ün halkçılık programını savunur. Gerçek anlamda barışa demokrasiye, insan hak ve özgürlüklerine giden yolu açar. Yunus Emre'nin dediği gibi ; Emeksiz zengin olanın, kitapsız bilgin olanın, sermayesi din olanın, rehberi şeytan olmuştur. Atatürkçü Düşünce Derneği İnegöl Şubesi Yönetim Kurulu olarak diyoruz ki; Mustafa Kemal gibi düşündükçe, çalıştıkça " dağlarına bahar gelecek memleketimizin" 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günümüz kutlu olsun" ifadelerini kullandı.