Kudüs, tarih boyunca üç büyük din için kutsal kabul edilen önemli bir şehir olmuştur. İsrail'in 1980'de Kudüs'ü "bölünmez başkenti" olarak ilan etmesi, uluslararası alanda tanınmadı ve Filistinliler için de Doğu Kudüs, gelecekteki Filistin devletinin başkenti olarak görülüyor. 

Kubbetus Sahra Ve Muallak Tasi2

Kudüs'ün Kutsal Yapıları ve Dinlerarası Önemi

Müslümanlar İçin Kudüs

Müslümanlar için en kutsal yerlerden biri olan Mescid-i Aksa ve Kubbet'üs Sahra, Harem-üş-Şerif'te yer almakta ve Müslümanlar, Muhammed Peygamber'in buradan göğe yükseldiğine inanıyorlar.

Picture Building With Moon Sky Masjid Alaqsa Palestine

Yahudi ve Hristiyanlar İçin Kudüs

Yahudiler, Mescid-i Aksa'nın altında yer alan ve Süleyman dönemine ait tapınağın parçası olduğuna inanılan Ağlama Duvarı'nı kutsal kabul ederken, Hristiyanlar, İsa Peygamber'in çarmıha gerildiğine ve gömüldüğüne inandıkları Kutsal Kabir Kilisesi'ne büyük önem veriyor.

Clipart Traveling Jerusalem City

Kudüs'ün Siyasi ve Tarihi Statüsü

İsrail ve Kudüs Üzerindeki İddiaları

İsrail, 1967 Altı Gün Savaşı'ndan bu yana Doğu Kudüs'ü işgal altında tutmakta ve 1980'de şehri resmi olarak başkent olarak ilan etmiştir. Ancak bu durum uluslararası alanda tanınmamaktadır.

Jerusalem City Watercolor Panoramic

Filistin'in Kudüs İle İlişkisi

Filistinliler, Doğu Kudüs'ü ileride kurulacak Filistin devletinin başkenti olarak görüyorlar. Bölge üzerindeki çatışmalar, Kudüs'ün statüsünü karmaşık ve tartışmalı hale getirmiştir.

"Kudüs, sadece bir şehir değil, aynı zamanda farklı dinler ve kültürler için derin tarihi ve dini anlamlar taşıyan bir simgedir." 

Kudüs-1

Google, Kudüs İçin Ne Diyor?

Google arama motoruna "Kudüs" yazdığımız zaman bizlere "Kudüs İsrail'in Başkenti" diye bir yanlış bilgi veriyor.

Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü Helikopterler havada çarpıştı: 10 ölü

Bu bilgi yanlışlığını Google'ye bildirebilirsiniz.

Üç Noktaya tıklayarak, "Geri Bildirim Gönder" seçeneğini seçtiğimizde bizlere seçenekler sunuyor. Buradan seçeceğiniz seçenekler ile Google'ye hata bildirimi yapabilirsiniz.

"Kudüs Filistin devletinin ebedi başkentidir."

Man Sits Archway With Large Dome Rock Almasjed Alaqsa Palestine

Editör: Umut Gökdaş